Search
Generic filters
Exact matches only

Chicken nuggets på amerikansk-italienska

1
Delningar
MAT

Chicken nuggets på amerikansk-italienska

chicken nuggets

Här ska ni få ett litet fint recept på chicken nuggets. Jag har låtit mig inspireras av den i USA välkända maträtten Chicken Parmesan. Det är en sån där underbart vulgär amerikaniserad italiensk rätt i sann maffiaanda. Jag ser framför mig hur gangsterbossar sitter i sin lyxiga cell i fängelset och skär vitlök med rakblad och lagar chicken parmesan på en kokplatta.

Här har jag istället gjort mozarellafyllda chicken nuggets som dessutom har rätt mycket parmesan i paneringen. Dessa åts med sallad och en underbar tomatsås. Tomatsåsen skriver jag inte ner receptet på, jag har använt det här receptet och det är den bästa tomatsåsen jag vet. Gör massor av tomatsås och spara i frysen. Den går att använda till pasta eller vad som helst, varför inte receptet jag precis länkar till?

För övrigt är ”Köttbullar som Al Capone” mitt populäraste recept någonsin och jag är oklädsamt mallig över det.

Ni har nyligen lärt er att ni behöver köpa fritös och som jag förklarade då så finns det vissa saker som är väldigt mycket bättre att fritera i fritös än i gryta. Det här är en sån rätt.

Seså, sätt tomatsåsen på kokning och dra iväg och köp resten av grejerna. Det här är gott och alla älskar Chicken Nuggets.

Ingredienser

4 portioner

3 kycklingbröst, skurna i bitar
1 boll mozzarella, tärnad
en näve färsk basilika
2 dl mjöl (glutenfri mjölmix funkar utmärkt)
2 ägg, uppvispade
50 g finriven parmesan
1-2 dl ströbröd
salt och svartpeppar
Olja för fritering

Grejer till tomatsås
Sallad

Gör så här

  1. Börja med att koka tomatsåsen enligt det här receptet. Den ska puttra minst tre timmar. Avsluta med att mixa den slät.
  2. Skär ett litet snitt in i varje kycklingbit. Du vill liksom göra en liten ficka. Salta mozzarellatärningarna och mosa in så mycket du kan i fickorna i kycklingbitarna tillsammans med lite basilika.
  3. Blanda ihop den rivna parmesanen med ströbröd och dra ner ordentligt mycket svartpeppar.
  4. Häll mjöl, som du saltat rejält i en skål. I en annan skål har du de uppvispade äggen och i en tredje skål ströbrödsblandningen. Dubbelpanera sedan kycklingbitarna genom att först klappa in dem ordentligt med mjöl, doppa i ägget och låt det rinna av. Avsluta i ströbrödet som du också klappar in noga runtom.
  5. Fritera bitarna på 180°C och ta upp när de är gyllenbruna. Sätt in i ugnen på 100°C och använd en sticktermometer för att kolla hur innertemperaturen blir. Du vill ligga upp mot 70°C.
  6. Servera dina chicken nuggets med tomatsås och en sallad.