Trädgårdsjobb. Såga av saker, bära saker, skyffla jord. Det är varmt och nåt läskande och uppiggande behövs. I England hade jag väl druckit te eller Pimm’s. I USA iste eller nån läsk. Jag har inte Pimm’s hemma och är inte mycket till läskdrickare. Men ginger beer är jag fasligt förtjust i. Kaffe? Kallt tack. Och så något för själen. Trädgårdskaffe.
Lakritskanten kanske låter underlig men det passar väldigt fint smakmässigt till kaffet tycker jag. Förmodligen är ni några som inte håller med mig där, eller i smakkombinationen i övrigt. Men jag tror det finns andra som kommer älska detta och det är viktigare än att alla blir lagom oförargligt jämnnöjda. Så klart.
Något att äta till? Nej. Men senare på eftermiddagen vill du nog fylla på med något salt så varför inte en bit rökt hjärta?
Ingredienser
4 cl bourbon eller whiskey
4 cl starkt gott kaffe
En näve is
God ginger beer
1 äggvita
1 msk svart lakritsgranulat
Ett kylt glas, gärna whiskeyglas, där kanten frostats med krossat lakritsgranulat.
Gör så här
1. Doppa kanten på glaset i äggvita. Se till att det inte blir för mycket så det rinner. Doppa kanten i lakritsgranulat. Ställ att torka till nån timme. Kyl glaset innan servering.
2. Häll en näve is i det kylda glaset. Häll på kallt kaffe och sprit. Fyll upp med ginger beer.
Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.