Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Cha Marik Sach Moun – Kambodjansk kyckling

0
Delningar
MAT

Cha Marik Sach Moun – Kambodjansk kyckling

Cha Marik Sach Moun

Cha Marik Sach Moun är kambodjansk kyckling och en väldigt enkel maträtt i alla avseenden. Snabblagad och den enda knepiga ingrediensen är röd kampotpeppar. Du hittar den garanterat på nätet och jag skulle faktiskt rekommendera att du använder den för att få fram rätta karaktären på kycklingen. Visst sjutton kan du använda vanlig svartpeppar också, men då missar du poängen till viss del.

Jag lade ut texten lite mer om både kambodjansk mat och kampotpeppar i den här bloggposten så jag tänker inte upprepa mig här. Vill du läsa ännu mer om kampotpeppar så rekommenderar jag den här utmärkta texten på Serious Eats.

Det finns inte mycket mer att säga om den här maten så vi kör väl igång och lagar kambodjansk kyckling.

Ingredienser

4 portioner

500 g grovt strimlat kycklingkött
1 msk röd kampotpeppar (kan ersättas med vit kampotpeppar också)
1 tsk salt
1 tsk socker
3 msk neutral olja
2 röda chilifrukter, urkärnade och grovt hackade
en rejäl påse med spenat (gärna riktig spenat men ta annars babyspenat)

Gör så här

  1. Blanda kycklingköttet med pepparn, salt, socker och olja och låt stå i ett par timmar i kylen.
  2. Fräs kycklingen hårt i en stekpanna eller wok. Tillsätt chilin mot slutet.
  3. Fräs spenaten separat och smaka av med salt.
  4. Rör ihop kyckling och spenat och servera direkt med ris. Ett tips är att laga några fler kambodjanska smårätter också.