Gai Pad Prik Gaeng
Som en thaicurry fast stekt. Otroligt snabblagad mat som är förvånande god i all sin enkelhet. Jag rekommenderar verkligen att du köper thaicurrypastan på en thaibutik istället för det som finns i de vanligare butikerna. Billigare och bra mycket bättre! Den här är bra och är man ute efter hetta så kan man komplettera lite försiktigt med den här. Men den sista är på allvar rätt ordentligt stark.
Mer thai
Här hittar du alla våra thairecept.
Ingredienser
4 portioner
500-800 g kycklingbröst
2 msk naturell olja
1 msk finstrimlad ingefära
1 msk finstrimlad vitlök
0,5 dl röd thaicurrypasta
5 limeblad, strimlade
en rejäl näve brytbönor, eller ännu hellre såna där kinesiska långbönor
limejuice, fisksås, socker, salt och svartpeppar för avsmakning
Gör så här
- Börja med att dela kycklingbrösten på längden. Skär dem sedan i tunna slantar.
- Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och fräs ingefära och vitlök på medeltemperatur tills det doftar gott.
- Kasta ner currypastan och fräs ytterligare några minuter.
- Lägg ner kycklingen och limebladen och höj temperaturen lite. Stek tills kycklingen får lite färg.
- Smaka av med limejuice, fisksås, socker, salt och svartpeppar