Search
Generic filters
Exact matches only

Curryketchup

3
Delningar
MAT

Curryketchup

curryketchup

Men nu har det väl ändå gått en säkring hos Anders? Blanda curry med Heinz ketchup så är det klart väl? Jo det går att göra curryketchup på det sättet men det här betydligt trassligare sättet är definitivt mycket bättre.

Curryketchup

Vad ska man ha det till egentligen undrar du kanske. Jo det ska jag berätta… Jag har en enorm fäbless för Currywurst, ni vet den där tyska gatuköksgrejen om många bara fnyser åt. Jag älskar det! För det behöver man dels bra korv men det går faktiskt att hitta finfin weisswurst på Lidl som funkar utmärkt till den här maträtten. Den steker man långsamt och så friterar man pommes (inte i ugnen och nej för fasen, inte heller i tönt-airfryer). Allt är jätteenkelt och då kan man lika gärna kosta på sig att lägga lite krut på sin curryketchup.

Det här är recept på en mogen ketchup, den är kryddig, inte så förbaskat söt och den smakar bara mer vuxet. Jag tycker att det ska vara svennecurry i den men man får gärna köpa en bättre sort än det vanliga skräpet.

Det här receptet är inget jag direkt kommit på själv. Det finns massor av recept på nätet som alla är likartade och ibland får man kosta på sig att plagiera lite. Jag har däremot ändrat lite på proportionerna och minskat sötman. Här är min främsta inspiration.

Tysk mat på Feeders?

Nej vi har faktiskt ingen tysk mat sedan innan. Det var ju lite pinsamt måste jag säga och det måste göras något åt. Vi har däremot en del korvgrejer och det kanske är det närmaste man kan komma. Håll tillgodo här.

Ingredienser

1 tsk neutral olja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk bra curry, gärna av lite starkare sort och/eller rostad
2 msk bra paprikapulver
en nypa mald nejlika
en nypa mald kanel
2 dl ketchup (alltså köpeketchup)
3 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk worchestershiresås
1 tsk socker
1 tsk amerikansk senap (dijon funkar också)
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull på medeltemperatur tills löken mjuknar.
  2. Lägg ner curry, paprikapulver, nejlika och kanel och fräs lite till.
  3. Tillsätt alla andra ingredienser och låt småputtra i minst en timma under lock.
  4. Mixa allting slätt och passera det sedan genom en passersil.
  5. Häll tillbaka såsen i kastrullen och reducera sedan försiktigt till ketchupkonsistens.
  6. Ketchupen är godast om den får stå till sig ett par dagar i kylen men funkar att använda direkt också. Den ska dock svalna innan.