Search
Generic filters
Exact matches only

Pasta med nduja och vannameiräkor

0
Delningar
MAT

Pasta med nduja och vannameiräkor

nduja

Jag fortsätter med min bloggoffensiv och drar ut ett pastarecept också. Om du köpt en burk nduja så behöver du kanske inspiration och här kommer ett trevligt och lättlagat recept.

Nduja

Nduja kan nog bäst beskrivas som kryddig bredbar korv, bra nära chorizo eller kryddig salami i smaken. Den har sitt ursprung i Calibrien i Italien och namnet går att härleda från den franska korven Andouille. Av alla delikatesser så ligger den verkligen i topp vad gäller prisvärdhet. Med sin koncentrerade smak så kan även en liten burk räcka till ett flertal rätter och den är också god som den är på en bit bröd eller på charkbrickan.

Pasta på Feeders

Vi tänker jämt att vi ska försöka få in fler pastarecept på bloggen. Det är ju liksom det vanligaste på exakt alla andra matbloggar men vi har bara ett fåtal. För mig handlar det mycket om att jag är glutenintolerant och den glutenfria pastan är inte direkt rolig. Den i särklass bästa är i mitt tycke faktiskt Barillas glutenfria pasta. Jag har testat exakt alla jag kommit över och de flesta smakar illa och faller i bitar. Roligast var ICAs egna ärtpasta som smakade exakt som råa gula ärtor. Alla som i sin barndom slaktat morsans galgar i jakten på ärtrör vet vad jag talar om för smak.

Våra pastarecept finns i den här länken och vi har även sorterat in diverse dumplings under rubriken.

Ingredienser

4 portioner

500 g pasta av valfri sort
2 msk olivolja
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
100 g nduja
1 burk San Marzano-tomater, mosade med händerna
500 g vannameiräkor, skalade
socker, salt och svartpeppar
2 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivolja tills den precis börjar få lite färg.
  2. Häll på vinet och låt det reducera ner tills det nästan är torrt.
  3. Tillsätt nduja och tomater och låt koka i mins 30 minuter under lock. Det vinner faktiskt på att koka ett par timmar men det hinner man ju inte alltid. Koka samtidigt pastan.
  4. Tillsätt räkorna till såsen och koka tills de är röda och fina.
  5. Blanda sedan ner såsen i pastan och rör om ordentligt. Avsluta med att röra ner parmesanen och smaka av med salt och svartpeppar. Det kan vara gott med lite socker i såsen också.
  6. Servera i djupa tallrikar och garnera med basilika och mal en massa fin svartpeppar över.