Bangers är en liten fin grej från Storbritannien; lite kortare och lagom kryddiga fläskkorvar som passar till allt från en fin lördagsfrukost till lyxig fängelsemat.
Har du inte möjlighet att stoppa korvar så funkar det faktiskt ändå – forma bara smeten till vad du vill och stek dem, de håller ihop även utan skinn. Ännu bättre blir det om du penslar dem med lite ägg och rullar dem i mjöl innan du steker dem.
Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.
Ingredienser
(6-8 korvar)
500 g grovt mald fläskkarré (eller samma mängd fläskfärs)
0,5 dl ströbröd (glutenfritt går bra också)
1 gul lök, riven
Rivet skal från en halv citron
1 tsk nymalen svarteppar
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
1 msk blandade torkade örter (timjan, oregano, salvia eller liknande)
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna för hand och ställ sedan smeten att vila i kylen i minst en timma.
2. Stoppa väldigt löst i svinfjälster och vira ihop till ganska korta korvar.
3. Låt korvarna vila i kylen ett par timmar och frys sen in de du inte ska använda direkt.
4. Picka små hål i korvskinnet med en nål och stek korvarna på medellåg till låg värme till en innertemperatur på runt 60°C. Ett alternativt sätt kan vara att ugnssteka dem på 150°C i tio minuter (det funkar för alla färskkorvar stoppade i svinfjälster, oavsett deras längd)