Search
Generic filters
Exact matches only

Snabbfrästa räkor med sriracha

0
Delningar
MAT

Snabbfrästa räkor med sriracha

Handla en påse färska räkor och åk hem och ställ dig vid spisen i typ tio minuter – klart. Så enkelt är det här. Visst blir det lite kladdigt att skala dem, men det vägas upp av att det både är vackert och gott. Köp förresten en kasse Singha också, det har du säkert förtjänat.

Skippa inte myntan förresten, den är väldigt viktigt för helheten. Det du däremot kan skippa om du har möjlighet är att köpa de där bedrövliga krukörterna i vanliga livsmedelsbutiker. Allt med dem är fel, smak (de är för snabbt uppdrivna), hållbarhet, pris och tamefan förpackning. Tjata på er handlare om det där, det finns knippor av örter för dem att köpa in och det är fan så mycket bättre. Mynta, koriander, persilja, dill och ibland några andra örter brukar finnas att köpa buntvis i orientaliska butiker, shoppa såna istället och lura er gnidiga handlare.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

(2 portioner)

500 g räkor med skal
25 g smör
2 msk sriracha
En näve färsk mynta
1 lime
majonnäs

Gör så här

1. Smält smöret på hög temperatur, tillsätt sedan sriracha och rör om ordentligt.

2. Kasta ner räkorna och ös omkring dem med en stekspade, du ska inte hålla på mer än ett par minuter, däremot ska det vara hett som attan.

3. Häll upp på ett fat, strö över hackad mynta och lägg på limeklyftor

4. Servera med lite majonnäs