Search
Generic filters
Exact matches only

Frasigt laxskinn

1
Delningar
MAT

Frasigt laxskinn

Nej nej nej!! Stopp! Släng inte skinnet du skär bort från laxen! Det är så himla gott. Antingen som snacks eller som trevligt dekorativt utropstecken i en maträtt, tillför både smak och konsistens och är dessutom silvrigt och snyggt.

Jag brukar förresten köpa fjällad lax, men om fjällen är kvar skrapar jag av dem med kniv innan jag skär bort skinnet. Men om ett eller annat fjäll är kvar märks det knappt när skinnet är frasigt.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Laxskinn
Socker
Salt
Neutral olja
Valfri krydda som t ex fänkål, chili, hot sauce.

Gör så här

1. Skär laxskinnet i remsor, ett par cm breda. Lägg i en skål.

2. Strö lite socker, salt och eventuell krydda över remsorna och rör runt så det fördelas någorlunda jämnt. Eventuellt kan du tillsätta lite neutral olja också beroende på hur fet laxen är.

3. Lägg remsorna platt med köttsidan nedåt på en bakplåt eller liknande form.

4. Ställ in i ugnen i 250 grader i ca tjugo minuter. De ska bli torrfrasiga och gyllene. Håll koll så de inte bränns, men ta inte ut dem medan de fortfarande är sladdriga.

5. Dölj för familjen! Viktig punkt, min ena dotter åt upp allt igår.