Search
Generic filters
Exact matches only

East india gimlet

0
Delningar
MAT

East india gimlet

Igår hämtade jag ut en beställning från systembolaget. Selleribitter. Jag har bra gin hemma. Det är dags nu.

Först och främst, det är fel glas. Don’t be like me, använd coupe eller coupette istället. Men jag hittar dem inte i skåpen så nu blev det så här. Det är liksom skälet att jag ens tar en drink nu, att allt bara går fel idag. Så jag kan lika bra flyta med. Jo just, fel foto blev det också, stående. Men kan inte ta nytt för drinken är på sluttampen.

Jag lagade en fisk nyss. En stekt lättrimmad uerfilé med puré av smörrostad morot med vitlök, perfekt tempurafriterad fänkålskryddad sjökorall, sur apelsin, några droppar chiliolja, tunna strimlor av torkad chili och fänkålsdill. Ni hör ju hur bra det låter. Det smakade godare! Men uppläggningen blev för hemsk, som ett sönderbrutet torskblock hällt över bajs. Helt obloggbart.

Jag sitter på trädäcket. Vårsolen skiner, värmer. M.I.A, Jimmy. Jag blundar. Jag struntar i den där jäkla uern. Cheers!

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

6 cl gin, någon brittisk blir väl bäst för imperiekänslan
3 cl pressad lime
2 cl sockerlag (två delar socker, en del vatten)
Ett stänk selleribitter
Två små dillvippor
En näve isbitar

Gör så här

Häll gin, lime, sockerlag och en dillvippa tillsammans med en stor näve is i en shaker. Skaka. Sila snabbt över i ett glas, coupe eller coupette. En liten dekorativ dillvippa i. Se där, dagen blev en smula soligare och bättre!