Search
Generic filters
Exact matches only

Burmesisk chutney på mynta

0
Delningar
MAT

Burmesisk chutney på mynta

Ett bra tillbehör till burmesisk mat för att pigga upp med en intressant smakbrytning, alldeles särskilt gott till lite fetare eller grillade rätter eller en curry som denna burmesiska citroncurry. Egentligen passar den väl till snudd på vilken mat som helst, indisk, sydostasiatisk, mexikansk, sydamerikansk, svensk… Varför inte låta denna smakrika chutney skrämma liv i de sista resterna av en lammstek?

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Ett rejäl näve färska myntablad, gärna marockansk mynta av den sorts som säljs i knippen snarare än kruka
1 stor lime, saften
2 färska jalapeno eller annan grön chili, fröhus urtagna
1 bit ingefära, ett par cm
1/2 tsk socker
Salt eller fisksås

Gör så här

Mixa ingredienserna med en stavmixer. Mixa den inte helt slät, den blir mer intressant om en viss struktur finns kvar. Smaka av och justera smaken – mer syra, sälta, hetta, sötma? Det kan vara lite olika beroende på råvarorna och den mat du tänker servera chytneyn till. Till en het curry kan det vara godare med en mildare chutney och omvänt. Låt dra någon timme.