Search
Generic filters
Exact matches only

Livsbejakande kryddig ostdipp med paprikachutney

3
Delningar
MAT

Livsbejakande kryddig ostdipp med paprikachutney

ostdipp

Det finns få riktiga genvägar till lycka och vissa påstår att genvägarna inte finns alls. De har så klart fel, det finns genvägar. Köpa fina saker på nätet, dricka öl eller liknande i solen, umgås med folk man tycker om … och göra ostdipp och doppa saker i. Nästan alla vet det här och de som låtsas att det inte stämmer lever ofullständiga liv.

Det här är pissenkelt att göra om man skippar paprikachutneyn och bara gör ostdipp, fast å andra sidan blir livet ytterligare lite bättre av den så du kanske kan kosta på dig att anstränga dig lite. Tyvärr har jag blivit så pass gammal och eländig så jag inte kan äta som en björn längre och jag och min fru satt och blev proppmätta på exakt de här mängderna som ingår i receptet. Vi åt ju andra saker också, t ex Clam Cakes. Känner du att du inte är 42 år och fått gubbig ämnesomsättning så föreslår jag att du fläskar på med bra mycket mer av din ostdipp. Chutneyn behöver du inte mer av, sån blir det över. Koka lite pasta och blanda ner såsen direkt när du hällt av vattnet så har du en fin matlåda också.

När det här skrivs så har jag en förbaskat bra dag. Ungarna är hos svärmor i några dagar, min fru sitter och skriver på sin bok, solen skiner ute och jag huserar i köket med diverse experiment. Mycket fin dag.

I högtalaren Iggy

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Här har ni några andra fina soffrätter

Det är vår munchieskategori där vi försöker samla allt lite slafsigt och geggigt. Sånt man endera kan dra ihop på några minuter och avnjuta i soffan till en öl, eller helt enkelt sånt som kan finnas klart i kylen att småäta efter träningen. Både jag och Mia älskar sånt.

Ingredienser

2 portioner (för medelålders töntar)

Paprikachutney

2 dl finhackad röd paprika
1 msk paprikapuré (finns på orientaliska butiker, men kan också ersättas med tomatpuré)
1 msk rökt paprikapulver
Röd chili efter smak
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk lökpulver
2 msk socker
vatten
mer olivolja
Salt och svartpeppar

Ostsås för själen

2 dl mjukost
2 msk hot sauce av något slag
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja

Gör så här

Paprikachutney

1. Hetta upp oljan på medelvärme och lägg ner paprika, paprikapuré, paprikapulver, chili och vitlök. Fräs ihop under fem minuter.

2. Tillsätt ett par deciliter vatten och socker och låt småputtra utan lock. När det börjar bli torrt så fyller du på med lite mer vatten. Låt det stå och puttra så i en timma ungefär.

3. Koka ihop det ordentligt så det blir riktigt fast i konsistensen och tillsätt sedan med olivolja. Det ska vara ordentligt oljigt. Klart.

Ostsås

1. Blanda ihop allt och ställ in i kylen en halvtimma så smaken från spiskumminen hinner komma ut ordentligt.

2. Sleva upp ostsåsen i en skål och skeda försiktigt över lite paprikachutney. Servera med tortillachips, andra chips eller släck alla lampor och stå och slafsa i dig hela skiten med händerna.