Search
Generic filters
Exact matches only

Guldkant royale

2
Delningar
MAT

Guldkant royale

Varför dricker man egentligen en drink? Smaken, alkoholen? Jo. Men för mig är det nog ändå mest en känsla, att det förstärker känslan jag är i eller lyfter mig till en annan. Det kan vara en hjälp att fantisera livet lite mer glamouröst, somrigt, japanskt…

Jag gissar att den här drinken redan finns, en royalisering av guldkant. Men eftersom jag inte själv lyckats stöta på den eller googla fram något recept kan jag ju lika bra ta mig friheten att blogga mitt sätt att göra den. Enkelt intill simpelt, det är ju knappt ett recept ens. Däremot är det en väldigt bra drink som förtjänar att lyftas fram.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida.

Ingredienser

2 cl cognac VSOP
2 cl punsch, jag föredrar en inte alltför söt = ju torrare desto bättre
Champagne

Glas: coupeglas/champagneskål, gärna med guldkant. Varför? Klassisk glamour!

Gör så här

1. Förbered genom att kyla samtliga ingredienser.

2. Kyl även glasen genom att fylla skålen med is och kallt vatten som sedan hälls ur.

3. Häll i cognac och punsch.

4. Fyll upp med champagne.

Drinken guldkant