Search
Generic filters
Exact matches only

Golden shower – en perverst god snaps

1
Delningar
MAT

Golden shower – en perverst god snaps

golden shower

Det är dags för mig att premiärskriva i vår favoritkategori ”Bli full”. Jag är inte lika förtjust i det där med drinkar som Mia så jag har tyvärr inte så mycket att komma med i den kategorin. Men nu jävlar blir det snaps och Golden shower för hela slanten.

Jag lyssnade för ett par dagar sedan på Meny i P1 och de talade om maskrosor som föda. Ett väldigt intressant inslag som jag rekommenderar alla att lyssna på. Tengby talade om maskrosor på korsen och tvärsen och det plingade till i mitt huvud. Här någonstans har vi ju för sjutton årets midsommarsnaps.

Jag har bara kryddat snapsen med maskros, men tre olika delar av växten. Den mest intressanta delen är roten. I krigstid ersatte man kaffe med rostad och mald maskrosrot, och smakar man på roten så blir det faktiskt fullt begripligt. Den smakar lite kaffe i både beska och till karaktären, dessutom lite karamellartat. En otroligt angenäm smak. Till snapsen lade jag också till blommor och ett par stjälkar, för sötma och ytterligare beska.

Det är ju egentligen Mias uppgift att vara ekivok, jag är en mer hovsam karaktär. Namnet får ni tolka hur ni vill, men betänk att maskros är urindrivande och att det franska namnet är pis-en-lit (kissa i sängen).

Ingredienser

70 cl

70 cl brännvin (gärna skattefri)
2-3 rejäla maskrosrötter (kan gärna vara stora som mindre morötter)
15 maskrosblommor utan stjälk
5 grova maskrosstjälkar

Gör så här

  1. Börja med att göra ren rötterna ordentligt. Jag använde en potatisborste och gnodde på utav bara helvete. Slanta rötterna och rosta i ugnen på 100°C tills de är torra och hårda. Mortla de rostade rötterna.
  2. Sen brukar jag använda en lite större glasburk när jag gör snaps. Det är lätt att mojsa ner en massa skit i spriten på det sättet. Lägg ner de rostade och mortlade rötterna samt allt det andra i burken och ställ den mörkt (så får den finare färg).
  3. Skaka burken ett par gånger om dagen och håll på så i fyra dagar. Sila igenom ett kaffefilter och tappa upp på flaska.
  4. Avnjuts till allt, precis allt.