Search
Generic filters
Exact matches only

Blå timmen i en varm trädgård som doftar lavendel

0
Delningar
MAT

Blå timmen i en varm trädgård som doftar lavendel

När solen gått ned och det skymmer, precis innan det blir natt. Stämningen då. Blå timmen. Då sitter jag gärna själv eller med någon nära och gör inte mycket mer än bara är i lugnet. Och nu med värmen vill man ju faktiskt vara ute just när solhettan lagt sig och det ändå är ljumt och skönt.

I min trädgård blommar redan lavendel för fullt i värmen. Det doftar, känns som högsommar. Den blå timmen är sen så barnen sover. Min kväll igår i min trädgård. Blir nog en repris ikväll. Fast kanske med en guldkant royale, det är vad jag är sugen på just nu i alla fall. Det får ge sig.

Ingredienser

3 cl limoncello
2 cl viollikör, jag använder Bitter Truth
1 cl lavendelsirap
1 citronklyfta
Tonic
En näve is, gärna krossad
Lavendelblomma och eventuellt en citronskiva för dekoration.

Lavendelsirap
1 dl socker
1 dl vatten
10-15 färska blomställningar från lavendel, beror på hur kraftiga de är

Det går nog utmärkt att använda torkad lavendel istället men jag har inte testat. Kanske en msk? Likaså går lavendelsocker utmärkt att använda, ersätt i så fall sockret med det.

Gör så här

1. Häll is i ett kylt glas.

2. Skaka likör och lavendelsirap i en shaker med en några isbitar.

3. Häll likören från shakern över isen i glaset.

4. Fyll upp med tonic efter smak och pressa över citronen från klyftan. Dekorera med en kvist lavendelblomma och kanske en citronskiva.

Lavendelsirap

Koka upp socker och vatten och låt det koka kanske tio minuter. Tillsätt lavendel och låt det bara precis koka upp. Låt svalna med lavendeln i och sila sen.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.