Search
Generic filters
Exact matches only

Valthornssnäckor med vitt vin och persilja

0
Delningar
MAT

Valthornssnäckor med vitt vin och persilja

Jag lyckades få tag på valthornssnäckor och som vanligt kan jag så klart inte stanna vid att laga en enda rätt. Det blev en koreanskinspirerad sallad och även denna rätt med lite mildare smaksättning, för att få en chans att smaka på snäckköttet ordentligt.

Det söta milda snäckköttet är verkligen fint i smaken. Men jag provkokade några av snäckorna lite olika tid och tyckte de segade till sig vid för lång kokning, så ta det hellre lite i underkant. Gummibollar gör sig inte lika bra i en enkel vinsås.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

2 portioner

4 dl rensade valthornssnäckor, se detta inlägg för rensning

1 msk olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
2 dl vitt vin
Salt och nymald svartpeppar
2 msk slätbladig persilja, hackad
2 msk trädgårdssyra, strimlad. Eller körvel eller nån annan trevlig ört.

Gör så här

1. Förkoka och rensa valthornssnäckorna enligt beskrivningen i inlägget om koreansk sallad på valthornssnäckor.

2. Stek löken några minuter tills den mjuknar och blir och genomskinlig. Tillsätt vinet och låt sjuda till det reducerat till hälften.

3. Salta och peppra och tillsätt de rensade snäckorna. Låt puttra några minuter till och dra sen av värmen och rör i en klick smör. När smöret har smält rörs persiljan i.

4. Lägg upp tillsammans med några snygga skal. Strö över lite strimlad trädgårdssyra eller någon annan grön ört. Ät med rostat gott bröd.

Efterrätt? Citronglass!