Search
Generic filters
Exact matches only

Thaisniglar

0
Delningar
MAT

Thaisniglar

thaisniglar

Det är äntligen höst och jag njuter av det mesta just nu. Bara det faktum att man får ha en jackjävel på sig och därigenom har fickor så det räcker… Man får skjuta djur i skogen dessutom, det är också bra. Dagens mat är dock inte speciellt relaterat till jakt, även om man kan jaga vinbergssnäckor också (ingen sport alls). Det är thaisniglar som gäller och jag stör mig på den svenska benämningen sniglar – det är ju för fan snäckor. Snäckor har skal, sniglar har inte skal. Enkla regler.

Vi skiter i regler och knepigt språk och lagar sniglar. Det är en råvara som väcker känslor. Tror ni inte man ska jobba sig igenom sånt här ändå? Vad fan är så mycket värre med vinbergssnäcka än att äta grisröv egentligen? Det mesta sitter i huvudet. Allt sitter tamefan i huvudet. I Mias huvud sitter det nog nästan ingenting då det inte verkar finnas en endaste spärr när det gäller vad man kan äta. Jag beundrar henne så ohyggligt mycket för det. Hon är helt fenomenal på råvaror och går jag i en lite udda butik och ser något märkligt så tar jag kort och skickar till Mia. Det är väldigt sällan hon inte vet vad det är jag har fotat. En jävla artdatabank är vad hon är, en av mina absolut bästa vänner. Sen är hon knäpp också, men knäppa människor är ju de bästa. Vem vill egentligen ha mellanmjölk?

Inte mycket tal om sniglar här. Jag har gjort thaisniglar. Det innebär att jag våldtagit ett franskt recept med thaismaker, varken mer eller mindre. Man ska alltid skända fransmän om man har chansen, det vet alla.

Ingredienser

4 portioner

20 sniglar (funkar fint med burksniglar och har du inga skal så går det bra ändå)
50 g smör, rumstempererat eller försiktigt mikrat
1 näve koriander, som du superfinhackar
saft från en halv lime
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk asiatisk fisksås
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, koriander, limesaft, vitlök och fisksås. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Lägg skalen i någon typ av form så de kan ligga skapligt still. Jag har en liten gjutjärnspanna där jag kan tränga ihop skalen.
  3. Peta ner sniglarna i skalen och lägg en stor klick av smörblandningen på varje snigel.
  4. Grädda i ugnen på 200°C tills det bubblar om smöret. Servera direkt.