Search
Generic filters
Exact matches only

Hösttröst

0
Delningar
PRAT

Hösttröst

hösttröst

Vårt behov av tröst är omättligt, som Stig Dagerman skrev, och det gäller i synnerhet på hösten för många av oss. Då behöver vi hösttröst. Själv är jag synnerligen ambivalent. Å ena sidan så har jag ju jakten som brakar igång på allvar på hösten, man får också ha jacka på sig vilket betyder att man har ordentligt med fickor. Typiskt bra sak. Men å andra sidan så har inte riktigt min själ fattat de bra sakerna utan den fokuserar på annan skit, t ex att vara melankolisk.

Seriöst om hösttröst

Melankoli går givetvis att göra något åt och för att vara lite seriös, innan jag rapar ur mig en massa jävla dynga i vanlig ordning, så finns det så klart former av cykliskt dåligt mående som ska tas på rejält allvar. Det är en stor och viktig fråga för mig av en massa olika anledningar, bland annat egen erfarenhet. Är det ohanterbart hör av dig till någon. Har du ingen speciell någon så hör av dig till mig. Här finns mina kontaktuppgifter.

Inte alls lika seriöst om hösttröst

Är melankolin av hanterbar natur så finns det andra strategier. Att dela en flaska vin på en tisdag, kanske köpa på sig lite fina ostar, träna utav helvete, krama någon man älskar eller varför inte äta sig igenom skiten.

Att äta sig igenom skiten är en strategi som funkar för både mig och Mia. Fast ska vi vara helt ärliga så funkar det nog lite så att vi snarare tröstar oss med att laga mat. Ätandet är mer en liten bonus. Matlagandet är lyckan.

I kväll ska jag laga en stor sats köttfärssås för familjen att ha nästa vecka då jag är på älgjakt. Köttfärssåsen har jag inte börjat med än för först ska det göras Grilled Cheese på det mest vulgära sätt ni kan tänker er. Receptet hittar ni här.

Färdigbabblat. Här får ni några fina recept för er hösttröst. De är noggrant utvalda och certifierade av ett antal utbildade personer (mig och Mia). Vi garanterar att ni kommer vara så jävla proppmätta så ni glömmer att vara melankoliska.

I övrigt rekommenderar jag att maratontitta på ett gäng gamla Bond-filmer.

Hösttröst