Search
Generic filters
Exact matches only

Thaimusslor

1
Delningar
MAT

Thaimusslor

thaimusslor

Det har visat sig att både Mia och jag är väldigt inne på smårätter. Jag tycker det känns fint. Alla smårätter går ju dessutom att skala upp och frossa något alldeles kopiöst i; det gäller även verkligen mina thaimusslor.

Det är egentligen ett banalt recept, på gränsen till noll verkshöjd. Blåmusslor kokas på vanligt sätt men smaksättningen är lite thailändsk och blir på så sätt thaimusslor. Ät det som kvällssnacks, förrätt eller komplettera med lite andra saker (kanske myrägg) och gör en hel måltid av det. Det är helt okej att servera pommes frites till thaimat, helt okej.

Har ni förresten läst det här om hur man ska tänka till rensningen av musslor. Det är viktigt att slå hål på alla miljoner mer eller mindre idiotiska matmyter.

Ingredienser

2 portioner

1 nät blåmusslor
3 lime
2 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
en liten bit ingefära, riven
2 dl vatten
1 msk asiatisk fisksås
0,5 dl ljus soja
2 msk sriracha
hackad koriander

Gör så här

  1. Rensa musslorna och gör ren dem.
  2. Fräs vitlök och ingefära lite försiktigt i olja i en kastrull
  3. Blanda ner saft från 2 lime med vatten, fisksås, soja och sriracha i kastrullen.
  4. Lägg ner musslorna i kastrullen och koka i fem minuter. Plocka sen ut och spara de musslor som har öppnat sig. Koka vidare tills alla har öppnat sig. De som inte öppnat sig går faktiskt troligen att äta också (kolla här)
  5. Sila av spader och lägg tillbaka musslorna i kastrullen. Häll över spadet och strö även över koriander. Klyfta den sista limen och lägg på klyftorna. Servera direkt