Search
Generic filters
Exact matches only

Hörru Mia…

0
Delningar
PRAT

Hörru Mia…

insekter

…nu har du skrivit så mycket om insektsmat på bloggen så jag börjar bli sugen på att komma igång själv med insektsodling. Som jag förstått det så är det svårt att köpa insekter eftersom Sverige har knepig lagstiftning kring att äta myror. Alternativen är att köpa ödlemat på djuraffärer, lyfta på stenar, försöka hitta någon liten matbutik som säljer under disk eller helt sonika börja föda upp de små rackarna på egen hand.

Det där med att leta under stenar känns lite trögt. Jag vet ju hur det var när du prompt skulle ha gråsuggor till något (en sallad?) och hur jävla många stenar du var tvungen att lyfta på. Jag är nog för lat för det. Nej jag tror att uppfödning är min grej och jag skulle vilja komma igång med det nu i vår. Här kommer du in – experten på äckligt god mat.

Insektsuppfödning

Vad tycker du jag ska börja med för djur? Jag kan säga direkt att de där gigantiska vattenskalbaggarna jag vet att du ätit inte är något för mig. Att bryta upp ett stort jävla helvete och suga i sig kladdet är jag lite för feg för. Nej jag vill testa något mindre och något som är enkelt att föda upp.

Vad behöver jag mer? Jag har förstått att jag behöver en terrarium, men är det något annat? En annan sak jag behöver är tillstånd från min fru, det kan mycket väl vara det svåraste. Ungarna däremot kommer vara på min sida i det här.

Hjärtliga hälsningar
Anders

PS. När jag doktorerade så undervisade jag i svepelektronmikroskopi (SEM) och då använde jag en fluga som objekt att kolla på. Jag visade studenterna hur man skulle göra och sen fick de sitta där och köra lite på engen hand. När jag kom tillbaka så satt de ALLTID och zoomade in på anus. Varför är det så? Det skulle väl aldrig du göra? Omslagsbilden är för övrigt en SEM-bild av ett facettöga på en bananfluga. DS

PS2. Jag vet förresten att gråsuggor inte är insekter. DS2

PS3. Här får du en SEM-bild på anus från en larv. DS3.