Search
Generic filters
Exact matches only

Nyponros

0
Delningar
MAT

Nyponros

Gjorde ni också nyponlikör i höstas? Ja, jag tänkte väl det. I med nypon i klar sprit, låta stå ett bra tag, sen sila av och blanda med sockerlag efter tycke och smak. Och nu sitter ni där, lika lyckliga som jag över hur himla gott det blev och den vackra intensiva ljusorange färgen. Och blandar drinkar, vansinnigt goda försommarlätta fruktiga drinkar. Och dricker drinkarna i doften av de blommande nyponrosorna, till ljudet av surrande bin.

It’s the ciiiiircle of liiife!

Ingredienser

2 delar nyponlikör
1 del konjak
1 pyttesstänk amaretto
Några droppar citron
Sodavatten

Gör så här

Häll ingredienserna över isbitar, rör om, fyll upp med sodavatten efter smak. Dekorera med en nyponros.

Skål!

Sen kan du göra en vårdrink med rabarber, on the porch.