Search
Generic filters
Exact matches only

Cajunostron

0
Delningar
MAT

Cajunostron

cajunostron

Jag har alltid ett förbaskat problem med att döpa mina recept på ett vettigt sätt. ”Ostron från Louisiana”? Nej ostronen är ju inte därifrån så då blir det helt fel i mitt ordningssinne. Cajun eller kreol? Hur sjutton ska jag veta det? Nej det får bli cajunostron, så hoppas jag att det accepteras av allmänheten.

Jag ÄLSKAR ostron i alla dess former men när jag äter dem råa är jag lite kräsen och vill bara ha riktigt bra rackare. Det blir dyrt! I den här rätten kan man lika gärna använda den billigaste sorten man hittar. Det blir så klart inte gratis det heller men det är skillnad på 18 kr/st och 65 kr/st. Vill man spara pengar och göra mycket mer av rätten så rekommenderar jag istället blåmusslor. Då blir det inte cajunostron längre utan cajunblåmusslor. Rullar inte alls av tungan så tänk dig noga för.

Alldeles oavsett vad du använder för blötdjur så är det hemskt god mat som är lätt att tycka om. Snabbt att laga och en alldeles utmärkt aptitretare. På det hela taget är ju mat från Louisiana fantastiskt bra och jag måste nog laga mer sån.

Den här maten går utmärkt att laga i en grill också men du måste se till att ha lock.

Mer cajunmat på Feeders

Vi har några fler cajunrätter på bloggen och dessa hittar du här.

Ingredienser

12 ostron
25 g rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl riven parmesan
cayennepeppar efter smak
1 tsk citronsaft
0,5 tsk bra svartpeppar
1 msk finhackad persilja
några citronklyftor
persilja för garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill och 250°C. Öppna ostronen försiktigt och låt vätskan vara kvar i underdelen.
  2. Mosa ihop smör, vitlök, parmesan, cayennepeppar, citronsaft, svartpeppar och den finhackade persiljan.
  3. Lägg ostronen på en plåt eller i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ett par minuter så vätskan börjar koka.
  4. Ta ut ostronen och fyll på med smeten du gjort tidigare. Fördela den i ostronen och toppa gärna ordentligt om det räcker till det.
  5. Ställ in i ugnen och igen och kör på tills du har fin yta.
  6. Toppa med lite persilja och lägg dit citronklyftorna att pressa citronsaft från. Servera på studs med en god öl.