Search
Generic filters
Exact matches only

Dippsåser – oliv och paprika/tomat – till Tornado Potatoes

0
Delningar
MAT

Dippsåser – oliv och paprika/tomat – till Tornado Potatoes

dippsåser

Har ni gjort Tornado Potatoes än? Det är skapligt enkelt, blir snyggt och framförallt är det förbaskat gott. Här kommer ett par recept på dippsåser som passar utmärkt till den rätten.

Mia brukar vara smart och skriva en bloggsås för varje sås men så smart är dessvärre inte jag. Jag borde t ex ha en egen bloggpost till den orgasmiskt bra vitlökssåsen som jag skrivit om i receptet för Fläskberg™. Jag skulle även ha skrivit ett separat recept på min kantarellsås. Gjorde inget av det. Vad fan har man för nytta av 10 år på universitetet om man inte ens fattar något sånt banalt?

Nåja, Anders är korkad och fattar inget om sökmotorsoptimering, det får vara så. Idag bloggar jag i alla fall om Tornado Potatoes och det är svingat. Mia har redan pratat om den här fantastiska formen av potatis och beskrivit hur man gör, så jag fokuserar på dippsåserna jag gjorde häromdagen. De funkar givetvis till vanliga chips, majschips eller varför inte grönsaksstavar eller annat hälsosamt äckel som ni håller på med ☺️. Såserna passar utmärkt ihop så gör med fördel båda två, det är inget jobb just så kör bara.

Dippsåser och andra såser på Feeders

Vi har många dippsåser och andra såser på Feeders och Mia är så klart den okrönta drottningen. Kolla in och laga, de är perfekta till sommarkvällens okynnesätande, eller ’molätande’ (brett L!) som vi säger i Hälsingland.

Ingredienser

Dippsås med oliver

1 dl gröna oliver med piemento, skurna i ringar
1 dl philadelphiaost
1 dl majonnäs
1 tsk lökpulver
olivlag
salt och svartpeppar för avsmakning

Paprika- och tomatchutney

2 dl finhackad röd paprika
2 msk tomatpuré
1 msk bbq rub av något slag (köp gärna en av bättre kvalitet)
röd chili efter smak
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk lökpulver
2 msk socker
vatten
mer olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

Dippsås med oliver

  1. Blanda aoliver, färskosten, majonnäs och lökpulver.
  2. Smaka av med olivspad, salt och svartpeppar.
  3. Ställ in i kylen minst ett par timmar innan servering.

Paprika- och tomatchutney

  1. Hetta upp oljan på medelvärme och lägg ner paprika, tomatpuré, bbq-rub, chili och vitlök. Fräs ihop under fem minuter.
  2. Tillsätt ett par deciliter vatten och socker och låt småputtra utan lock. När det börjar bli torrt så fyller du på med lite mer vatten. Låt det stå och puttra så i en timma ungefär.
  3. Koka ihop det ordentligt så det blir riktigt fast i konsistensen och tillsätt sedan mer olivolja. Det ska vara ordentligt oljigt. Klart.