Search
Generic filters
Exact matches only

Refried beans

0
Delningar
MAT

Refried beans

refried beans

Nej jag har ingen hund som varit ute och grävt upp ett kadaver som han sedan spytt upp på en tallrik, det är refried beans. Jag känner bara att jag är tvungen att plita ner mitt recept på refried beans då det behövs till ett annat recept som jag tänker blogga senare. Jag ska nämligen lära mig av Mia som är bättre på att sölja sin röv än jag och bloggar delrecept separat. På så sätt ser det ut som att hon skriver mycket mer än vad jag gör (!!!). Skojade bara, hon bloggar mycket mer än mig men så får det väl vara. Kul att hon kan få var bäst på något också.

Refried beans

Refried beans är väl i någon mån den mexikanska varianten av vår uppstekta gröt eller eller italienarnas stekta gnocchi. Man tar kokta svart bönor och steker dem med andra saker så att det blir gott. Sen mosar man allt. Det finns så klart hundratals sätt att göra det på och rätten finns även på konserv i USA och ingår i många recept. Då den inte finns på konserv hos oss (jag har i alla fall inte hittat den) så får jag göra det själv. Det blir säkerligen godare att göra sin egen också.

Jag tycker det här är ett perfekt tillbehör till lite allt möjligt. Vill man göra snåltacos så kan man ersätta färsen med refried beans. Man kan också komplettera andra texmexrätter med det. Jag tror ni förstår, vi behöver inte orda mer om det.

Mer texmex på Feeders

Visst var det för 8-10 år sedan som texmex fick en enorm popularitet i Sverige? Jag pratar alltså om hipstertexmex där skäggiga snubbar pratade om ÄKTA TACOS. Var det kanske där hipstermaten började och var allt Jonas Crambys fel? Det där är svårt att veta något om men  jag vet i alla fall att jag inte är trött på texmex och vi har dessutom en del sånt på Feeders. HÄR hittar du vårt texmex-arkiv

Ingredienser

1 paket bra bacon, strimlat
lite olja
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 jalapeno, finhackad
33 cl ljus lageröl
1 burk svarta bönor, avrunnen
saft från en halv lime
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att steka baconet på låg temperatur i lite olja. Det här ska ta tid för att det ska bli riktigt bra och knaprigt. Räkna med en halvtimma.
  2. När baconet är knaperstekt så tillsätt rödlök, vitlök och jalapeno och fortsätt fräsa tills löken blivit mjuk.
  3. Häll på bärsen och lägg ner bönorna och låt koka i en halvtimma. Mosa försiktigt med en potatisstomp. Du vill inte paja alla bönor utan mer få till en gröt (som ser ut som en kadaverätande hunds spya).
  4. Häll i limesaft och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet då du redan har massa sånt från baconet.