Search
Generic filters
Exact matches only

Krämig majssallad med jalapeno och bacon

0
Delningar
MAT

Krämig majssallad med jalapeno och bacon

majssallad

Det är trevligt att missbruka salladsbegreppet. Man kan kalla det här för majssallad trots att det är typ lika mycket bacon i den som majs och den innehåller lika mycket energi som ett kilo kärnbränsle. Nu skiter vi i det. Det här är sallad. Punkt. Det är nyttigt. Punkt.

Majssallad

Den här sortens sallad är otroligt vanligt i USA och den finns i hundratals olika varianter. Det de flesta recept har gemensamt är att man först grillar majsen och sedan skär bort kornen. Jag skiter dock i att grilla den eftersom jag tänker ha den som tillbehör till massa annat grillat. Det kan verkligen vara vettigt att skära av lite mot all röksmak. Den stektes i baconfett istället.

Det här är en sån där liten pärla att ha med på sin grillbricka när man går loss lite för mycket på allt möjligt. Jag skulle föreslå att man kompletterar den med saker som INTE innehåller majonnäs.

Ingredienser

2 färska majskolvar
ett paket bacon
0,5 dl picklad jalapeno
saft från en halv lime
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl mjukost
salt och svartpeppar för avsmakning
ev. rivet äpple

Gör så här

  1. Stek baconet på medelhög temperatur tills det blir krispigt. Spara fettet i pannan och låt baconet svalna.
  2. Stek sedan majskolvarna i baconfettet på lite varmare än medeltemp och lägg också på ett lock under stekningen. Rotera dem så hela ytan blir fint stekt.
  3. Skär bort majskornen från kolvarna, hacka bacon och jalapeno rätt så smått och blanda med övriga ingredienser.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. Om man vill han man riva ner lite äpple också, det passar riktigt bra.