Search
Generic filters
Exact matches only

Friterade grodlår

0
Delningar
MAT

Friterade grodlår

grodlår

Mina döttrar älskar grodlår! Inte speciellt konstigt då det är lätt att älska den lilla amfibien med smak som är diskret och lyxig och drar åt torsk med len kycklingkonsistens. Köttet lossnar lätt från benen så det är inte svårt att äta heller. Släpp den inre spärren bara och vidga dina vyer.

Grodlår

Så hur hittar man grodlår? Det finns knappast i din vanliga matbutik men min erfarenhet är att det faktiskt inte är speciellt svårt att hitta ändå. Många asiatiska butiker har grodlår i sina frysdiskar och från ett par ställen går det också att beställa på nätet. Jag köpte de här på Pong Market, d v s restaurangkedjan Pongs webbshop för asiatiska livsmedel. Tyvärr verkar de inte leverera till hela landet och jag antar att det beror på att det är frysvaror. Jag brukar beställa för uthämtning i någon av deras restauranger.

Nåja, ni hittar det säkert om ni letar och jag vågar nästan lova att er fiskmånglare kan ta hem det om ni ber dem.

Perfekt fredagsmat

Jag och yngsta dottern var ensamma hemma i fredags och hon hade önskat pommes frites med olika dipp och det var också tanken från början. Sen hittade jag Kermit och polarna i frysen och kompletterade lite. Jag fixade tre enkla dipp – tryffelmajo (på färsk tryffel), köpta såser från Taco Truck och den här chili-cheesen. Den sistnämnda var hemskt enkel att dra ihop då jag redan hade en påse färdig chili i frysen.

Allt som allt så tog det lite drygt en timma att laga maten och det är ju helt okej en fredag. Det blir inte mycket till recept nedan då det är så himla enkelt, men det kanske kan tjäna som inspiration ändå.

Mer grodlår på Feeders

Vi har faktiskt ytterligare ett recept på grodlår på bloggen – en cajuninspirerad historia som också passar utmärkt till en kasse öl.

Ingredienser

4 portioner

800 g frysta grodlår
1-2 dl mjöl (vetemjöl, glutenfri mjölmix, majsmjöl el likn)
3 ägg
1-2 dl ströbröd/panko
rökt paprikapulver
salt
svartpeppar
olja för fritering

Gör så här

  1. Klipp isär underkroppen på grodorna så du får de två benen separat.
  2. Blanda mjöl med paprikapulver, salt och peppar i en skål
  3. Vispa äggen i en annan skål
  4. Salta och peppra ströbrödet och ha det i en sista skål.
  5. Dopp ner grodlåren i mjölet och bands in ordentligt så alla ytor täcks.
  6. Lägg ner dem i äggen och blanda.
  7. Tillbaka till mjölet och sen tillbaka till ägget igen.
  8. Avsluta med att badda dem ordentligt med ströbröd och lägg dem på en tallrik som du stoppar in i kylen 10-15 minuter så panering får sätta sig ordentligt medan du friterar pommes eller gör dipp om du ska ha det till grodlåren.
  9. Fritera grodlåren i olja på 180°C tills de är gyllene i färgen. Om du vill kan du lägga dem på värme i ugnen på 80°C om du har annat du vill förbereda.
  10. Servera grodlåren med valfria tillbehör och öl (inte valfritt, det är ett krav)