Search
Generic filters
Exact matches only

Death by Chili Cheese

5
Delningar
MAT

Death by Chili Cheese

death by chili cheese

Det där med receptnamn är ju klurigt. Jag fastnar ofta i ett beskrivande namn som blir lite trista istället för att helt enkelt ge recepten ett unikt namn. Det senare är fan så mycket bättre av flera skäl då folk faktiskt kommer ihåg maten i högre grad och lättare kan återvända till receptet. Rent krasst så ger det faktiskt mer trafik till bloggen också, Fläskberg är ett bra exempel på det. Därför får det här receptet namnet Death by chili cheese (det var Mia som kom på det).

Det är egentligen inte så mycket ett recept som en inspiration till att sätta ihop en god jävla grej. Dessutom en utmärkt ursäkt att dricka en satans massa öl. Chilireceptet tycker jag att ni kan ta härifrån rakt av, det är gott och följer ni det till punkt och pricka så blir den chilin rätt rejält stark. Är ni lite mesigt lagda så minskar ni så klart på chipotle.

Riven ost till chili cheese

En sista sak bara. Till chili cheese och liknande rätter är det utmärkt att använda sån där färdigriven ost som man köper på påse. Blanda den med lika mycket av en god och smakrik ost så får du kombinationen av god smak och trådigt och läckert smältande ost. Den färdigrivna osten innehåller emulgeringsmedel som hjälper till med just fina smältegenskaper.

Mer chili på Feeders

Sugen på mer het mat? Kolla in vårt chiliarkiv!

Ingredienser

6-8 portioner

Death by Chili Cheese

en sats chiligryta, använd gärna det här receptet
en stor förpackning philadelphiaost eller motsvarande
4 dl köpt riven ost
4 dl riven god ost efter eget huvud (kanske lagrad cheddar?)
en burk picklad jalapeno
en liten burk svarta oliver, skivade

Förslag på tillbehör

Guacamole
Tortillachips
Pico de Gallo
Mangosalsa
Refried beans
Färsk koriander
Massor av öl

Gör så här

  1. Smeta ut philadelphiaosten i botten på en ugnsfast form.
  2. Ös på med chili på osten.
  3. Lägg på den rivna osten och toppa med oliver och jalapeno.
  4. Kör i ugnen på 200°C tills det ser klart ut. Typ 20-30 min.
  5. Servera med tillbehör.