Search
Generic filters
Exact matches only

Tame the cunt

2
Delningar
MAT

Tame the cunt

Magnolia

Hela världen blommar nu! Och den allra blommigaste blomman är magnolia. Då tror man kanske att magnolia smakar som en hel bukett men faktiskt smakar det knappt blommigt alls. Det smakar snarare ingefära med en ton av kardemumma på ett väldigt fint vis. Men det blommiga känns i hjärtat. Och hjärtat är väl ändå vad man vill åt?

Jag blandar magnolia med vodka och lime och plockar några extra blommor till glasen. En enkel sockerlag bara där blommorna får dra för smak och vacker lätt rosa.

Magnolia

Magnoliablommande drink

Sockerlagen är användbar till lite allt möjligt, drinkar och efterrätter, och helt fantastisk i t ex iste. Man kan göra jättemycket sockerlag om man vill, men jag frossar hellre en kort tid och går sen vidare till nästa säsongs smak. Kanske en Pineapple weed härnäst?

Ingredienser

Sockerlag med magnolia

2 dl blomblad av magnolia, gärna rosa
2 dl socker
2 dl vatten

Tame the cunt

5 cl vodka
3 cl magnoliasockerlag
3 cl limejuice

Gör så här

Sockerlag med magnolia

  1. Dra loss blombladen från magnoliablommor, gärna såna med tydlig färg, tills du har ungefär ett par deciliter. Det är ett knepigt mått för blomblad men det är egentligen inte på grammet kinkigt, plus att det kanske inte alltid är så lätt att få tag på hur många som helst så därför vill jag inte ge ett specifikt mått. Man tar det man får tag på, en blomma eller tjugo, och mer blomblad ger ju mer smak vilket är bra. Och ju fler mörkrosa blomblad desto finare färg.
  2. Koka upp två deciliter vatten och två deciliter socker. Det ska koka upp ordentligt men sen räcker det. Ta sockerlagen av spisen och låt den svalna en kvart.
  3. Skölj blombladen och strimla dem grovt. Ös ner dem i den varma sockerlagen och rör runt så att alla blomblad ligger under ytan. Lägg på ett lock på kastrullen medan det svalnar och ställ sen kallt ett dygn.
  4. Sila av blombladen och häll över sirapen i en ren burk eller flaska. Förvara i kylskåp. Eller frys in om det är frågan om långsparande till nån mörk höstkväll. Men själv tycker jag såna här tydliga säsongssmaker gör sig bäst just i säsong.

Tame the cunt

I med vodka, sockerlag och nypressad limejuice i en shaker med is. Shake it baby. Sila över i ett snyggt kallt glas. Det är viktigt att det är ett vackert glas! Dekorera gärna med ett blomblad eller en hel magnolia. Eller ifall blomningen hunnit passera så ta nån annan vacker blomma eller ett bi.

Och fler drinkar finns i arkivet under Bli full.

Tame the cunt

Tame the cunt