Search
Generic filters
Exact matches only

Magnolia julep

0
Delningar
MAT

Magnolia julep

Magnolia julep

Jag skrev nåt igår om att frossa i säsongens smaker så här kommer ännu en drink med magnolia. Sockerlagen är den från gårdagens drink, Tame the cunt.

Det här är verkligen inga konstigheter, en klassisk lättblandad drink från Kentucky fast smaksatt med ingefärssmakande magnolia. Bourbon, mynta, sockerlag med magnolia och en massa krossad is. Plättlätt. Och man man så klart justera styrka efter vad man själv föredrar. Eller byta ut bourbon mot starkt iste, faktiskt väldigt gott det med, om än nåt helt annat.

Magnolia julep

Jag vill marinera mig i våren på alla vis!

Och det går så klart utmärkt att byta ut sockerlag med magnolia till nån helt annan sockerlag. Varför inte ingefära för liknanade smak, eller syren för den blommiga känslan?

Ingredienser

5-8 myntablad
2 cl sockerlag med magnolia
6 cl god bourbon
Krossad is
1 magnolia att dekorera med

Gör så här

  1. Kyl gärna glaset. Helst ska det vara nån sorts silverpokal, men annars ett lite större glas bara.
  2. Lägg i myntan och häll på magnoliasockerlagen. Muddla, alltså mosa till myntan i glaset med en mortelstöt eller liknande så bladen frigör smak och doft.
  3. Häll på bourbon, nån sort du gillar smaken av.
  4. Fyll glaset med krossad is, massvis alltså, och rör runt lite med en pinne så drinken blandas.
  5. Dekorera med en magnolia.
  6. Drick långsamt medan du överblickar travbanan eller din plantage eller kanske en helt vanlig villaträdgård. Eller kollar in övriga fler goda sätt att bli full.
Magnolia julep

Skål då!