Search
Generic filters
Exact matches only

Spaggebowl? Vardagshöjande pasta med forellrom

0
Delningar
MAT

Spaggebowl? Vardagshöjande pasta med forellrom

Ett fat spaghetti

Bowl brukar man ju numer kalla en skål av vad som helst för att få det att låta lite bättre än vad det är. Så istället för att säga att detta var en i och för sig god nödlösning en stökig onsdagkväll så uppgraderar jag min snabbt ihopsnodda pasta till en spaggebowl. För att det låter lite bättre, kanske känns lite bättre.

Scenariot var i alla fall rätt välbekant för många föräldrar. En massa måstesaker som skulle klaras av på kvällen, gitarrläxa, den där jobbgrejen jag måste hinna, annat tråk. Ena ungen vrålhungrig, den andra får plötsligt migrän och blir helt otröstlig, gråter och vill bara bli kramad. Men mat ska ändå på bordet, till de delar av familjen som kan äta.

Pasta! Vad mer finns hemma?

Det går ju att retirera in i bara ketchup men på nåt vis känns läget lika trist som det är då. Så ok. Jag rör ner creme fraiche i spaggarna. Nån grönsak? Ja, det finns sjökorall kvar sen jag lagade friterad krabba! Protein? Forellrom, noll tillagning och nog känns det snäppet lyxigare än nåt brunt frysfynd. Och så hacka ner lite örter och en citron till det. Vi höjer oss ur vardagen ett par snäpp. Trots allt. Och vi lägger oss att sova tillsammans innan kl 21, inget av allt det där nödvändiga gjort. Men med nöjda magar.

Inte sugen på just pasta? Behov av ännu mer humörhöj? Gör pommes med löjrom istället.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Spaghetti eller annan pasta till 2-3 personer
1 burk creme fraiche
50-100 g forellrom eller annan rom
1 hg sjökorall eller annan grönsak, t ex gröna bönor, sparris eller spenat. Eller avokado, okokt.
Hackad färsk dill och gräslök eller vilken ört som nu finns lätttillgänglig. Eller fasen, frusen funkar också bra.
1 citron skuren i två halvor
Svartpeppar, salt

Gör så här

Gör om möjligt alla moment hyfsat samtidigt, då går den här rätten så där vardagspaniksnabbt att laga.

1. Koka pastan.

2. Häll sjökorallen i häftigt kokande vatten. Sjökorallen behöver inget salt i vattnet, men det gör andra grönsaker utan inneboende sälta. Koka en knapp minut. Kraftigare grönsaker kan behöva någon minut till. Häll av vattnet och kyl grönsaken genom att spola i kallt vatten. Låt rinna av.

3. Stek citronen i olja med snittytan nedåt tills den får lite färg. Citronen får väldigt fin smak av den här behandlingen, mildare och med en lätt sötma, men vill man så är det bara att skippa.

4. Rör i creme fraiche i pastan tillsammans med den hackade dillen. Salta lätt.

5. Häll upp pastan i en skål eller djup tallrik. Förlåt, en bowl! Lägg på sjökorallen och rommen och strö hackad gräslök över. Några drag med svartpepparkvarnen. Pressa över lite av citronen.