Search
Generic filters
Exact matches only

Salsa verde med avokado

0
Delningar
MAT

Salsa verde med avokado

Är det guacamole? Är det salsa verde? Nej, det är både och! Det här är en alldeles perfekt liten salsa till… tja, allt. Avokadon mildrar hettan från salsan. Vill du så kan du öka på bettet med extra chili, men jag tycker annars det kan vara fint att låta den här vara lite snällare och istället göra en annan hetare salsa till.

Det går utmärkt att använda en bra köpesalsa till detta. I så fall, blanda gärna i lite finhachad rå lök och färsk koriander för att pigga upp smaken.

Proportionerna är ungefärliga, beroende på dels storlek på avokade men än mer på intensiteten i den salsa verde du använder. Och faktiskt även hur krämig och snäll du vill ha din salsa. Men det kan inte bli fel, smaka av och blanda lite som du vill bara!

Inser att jag nog är lite tjatig om det där med att smaka av maten och göra som man vill. Men ibland är exakthet bara skenbar ända, om man inte mäter exakt volym på avokadokött snarare än skriver ”en avokado”, och anger torrvikt och scoville på chilin och… etc osv. Och det viktiga är faktiskt hur maten smakar för den som äter, inte att nåt blir ”rätt”. Så jag fortsätter nog tjata på om det.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

2 dl salsa verde. Använd gärna den här, grillad salsa verde.
1 stor avocado
Eventuellt hackad jalapeno eller annan grön chili för hetta
Eventuellt finhackad lök och koriander

Gör så här

Mixa avokado och salsa. Blanda eventuellt i lite hackad lök, koriander och kanske grön chili för att pigga upp smaken.

En annan vansinnigt god salsa med en helt annan karaktär är rökig röd salsa på pumpafrön.