Search
Generic filters
Exact matches only

Baby freeze, omstart mha björnbär, viol och salvia

0
Delningar
MAT

Baby freeze, omstart mha björnbär, viol och salvia

Idag har jag varit på dansuppvisning. Det innebär att ställa klockan vanliga vardagstiden och sen försöka få upp ungar som tänker helgmorgon. Surt och eländigt hemma. Och dessutom skulle vi dit extra tidigt eftersom jag anmält mig som hjälpförälder, ett beslut jag förbannade mer än en gång under morgonen.

Meeeen… Vi var på Stadsteatern. Fantastisk miljö! Och förberedelserummet för hiphopgruppen var precis invid scenen viket kändes som lyx jämfört med förra årets blindtarm i nån avlägsen del av labyrinten bakom kulisserna. Och dansen gick bra, jättebra! Mina ungar fick spontanapplåder mitt under föreställningen när de var längst fram och gjorde en s k baby freeze, stod på huvudet med benen spretandes åt sidan. En inte helt lätt manöver kan jag intyga.

Och sen lättnad. Och blommor. Den ena ville ha blålila blommor med brudslöja och ”ogräs”, den andra en köttätande växt. Det fick de. Sushi till lunch. Och en nästan förlamande trötthet när vi framåt tvåtiden landade hemma igen.

Först somnade jag i soffan en kortis vilket jag normalt verkligen aldrig gör. Sen gick jag upp och snodde ihop en drink, en slarvigt skakad baby freeze, och bara satt och glodde med den i trädgården ett tag innan dagen kunde ta en omstart.

Följ gärna Feeders på insta, @feeders.se.

Ingredienser

Björnbärssirap

1 dl björnbär
1 dl socker
1/2 dl vatten

Baby freeze

2 cl cointreau
2 cl vodka
1 cl viollikör, jag valde Bitter Truth
1 cl björnbärssirap
1/4 lime, saften av
1 msk äggvita
3 färska salviablad

1 rejäl näve is, skakas med

1 klyfta lime
1 salviablad

1 martini- eller coupeglas

Gör så här

Björnbärssirap

Koka upp alla ingredienser och låt koka några minuter. Sila av. Låt svalna.

Baby freeze

  1. Kyl glaset.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en shaker, skaka som tusan i en minut. I med isen och skaka igen.
  3. Sila drinken ner i det iskalla glaset. Om du inte var så trött att du tokfuskade med skaket (japp, som jag) så får du ett vackert skumlager på toppen av drinken. Instagram worthy.
  4. Dekorera med en lång tandpetare med en limeklyfta och ett salviablad.
  5. Nåt att äta också? Kanske jättegoda friterade musselkakor?