Search
Generic filters
Exact matches only

Karibiska tacos med grillad fläsksida och mangosalsa

0
Delningar
MAT

Karibiska tacos med grillad fläsksida och mangosalsa

Karibiska tacos? Ja, nåt sånt. Ett helt underbart sätt att servera nygrillad jerk pork belly, eller använda resterna av den nån dag senare. Eller nån annan fläsksida, det blir också gott.

En het sommardag eller kväll när du inte är så värst matlagningssugen men har kvar grillad fläsksida från igår är det här bland det absolut bästa du kan stoppa i dig. Så himla enkelt att sno ihop om kött och salsa finns att det här funkar lika bra till tv-soffan en riktigt slö kväll.

Behöver jag ens skriva mer? Nej, jag tror inte det. Titta på bilderna, ni ser ju.

Ingredienser

4 portioner

500-800 g fläsksida, jerk pork belly
1 klyfta till en halv färsk vitkål/sommarkål beroende på storlek på huvudet, finstrimlad. Det funkar fint med isbergsallad också ifall du inte hittar nån riktigt färsk och bra kål. Men ta inte salladskål/kinakål, den har inget existensberättigande rå och utanför en kimchi.
4 avokado, urskedade
Mangosalsa
Några nävar koriander, grovhackad
Ett knippe salladslök eller gräslåk, skuren i ringar
Små färdiga vetetortillas, tre fyra förpackningar

Gör så här

1. Skär köttet i skivor med ca en cm tjocklek.

2. Hetta upp en stekpanna. När pannan är riktigt het lägger du i köttskivorna och steker dem ganska hastigt på vardera sida tills de har fin färg och är genomvarma. Det går snabbt så håll koll!

3. Montera ihop, proportioner efter smak.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.