Search
Generic filters
Exact matches only

Het och kryddig mangosalsa

0
Delningar
MAT

Het och kryddig mangosalsa

Inte så mycket att orda om, denna mangosalsa. Sötsyrlig, fruktig och het. Den passar till all möjlig mat, men kanske i synnerhet mat man vill ge lite eldig karibisk hetta. Till kyckling, jerk pork belly, tacos eller till och med fiskpinnar blir den alldeles perfekt. Jag gissar i och för sig om det där med fiskpinnar, men jag tror på det.

Salsan är karibisk i känslan med både kryddpeppar och scotch bonnet, en chili av habanerotyp men med en egen smak. Men inte behöver man hålla sig till att vara fullt så genuint karibisk, en vanlig habanero eller nån av alla de varianter som finns blir utmärkt, en annan chili blir ok. Den här gången valde jag själv två varianter av habanero, en mild med en fantastisk fin tropisk fruktsmak och en med hetta. Jag tog det lugnt med den heta för att salsan ska funka bra även för barnen.

Det är inte alla som uppskattar kryddpeppar. Jag vet, det är obegripligt. Men kryddpepparn går fint att bytas ut mot några blad finhackad strimlad mynta om du föredrar det. Myntan ger också en alldeles ljuvlig smak.

Ingredienser

1 riktigt fin och mogen mango
2-3 korn bra kryddpeppar, finstött
1/2 till 1 scotch bonnet eller annan chili, helst nån sorts habanero
1 lime, juicen, eller 1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Gör så här

1. Skär loss fruktköttet från mangon. Lägg i en skål.

2. Tillsätt övriga ingredienser. Lime eller vinäger? Väl vad du har hemma eller tycker är godast bara. Använder du mynta istälet för kryddpeppar så tillsätter du det sist. Ta gärna i i underkant av chilin och tillsätt mer efter provsmakning.

3. Mixa ordentligt. Provsmaka och justera sälta och övrig kryddning.

4. Tillsätt myntan om du använder.

5. Servera med jerk pork belly och rice and peas, karibiska tacos eller vad du nu tycker kan behöva piggas upp.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.