Search
Generic filters
Exact matches only

Hanabi 花火, en solhet drink med mango och habanero

0
Delningar
MAT

Hanabi 花火, en solhet drink med mango och habanero

Det här var ingen plättlätt vecka. Utan att utveckla så mycket så är det hur ungarna mår som avgör det mesta. Och min minsting har haft ont i magen och varit lite allmänt vissen.

Hon älskar mango, min yngsta dotter. Jag har köpt riktigt fin mango på torget, sådana där avlånga orange som faktiskt är ordentligt mogna. Igår blev det en mangosalsa till karibiska tacos och mango till dottern så klart. Idag blev det mangopuré till en drink. Och så mango till dottern. Så klart.

Min dotter. Jag skriver om henne men jag gör inte drinkar åt henne. Lekte med tanken att låta henne posera med en nu men då skulle säkert någon tro att jag på allvar ger min dotter sprit. Det gör jag alltså inte. Men jag blir inspirerad av henne. Hon är precis som jag född på nyårsafton och hon är ett litet färgsprak av känslor och energi, och hon är den varmaste person jag känner. Mitt fyrverkeri. Av det och lite andra orsaker kallar jag henne ibland för hanabi, 花火, fyrverkeri på japanska.

Min drink är solig och mangosmakande. Jag dricker den medan jag kikar ut över pundarparkeringen där fyrverkerier brukar skjutas upp på nyårsafton. Det är varmt. Tänk att fula platser plötsligt kan bli så vackra av grönska, lite kvällssol och en drink.

Ingredienser

Mangopuré

1 riktigt fin och mogen mango
1 lime
Eventuellt en liten bit habanero

Drink
4 cl mangopuré
4 cl cachaça
1 habanero
Ginger beer
Isbitar
Nåt grönt

Gör så här

1. Lägg fruktköttet av en mango i en skål. Pressa över juice av en lime. Mixa med stavmixer.

2. Gnugga snittytan på en habanero mot insidan av ett glas. Mer intensivt ju hetare du önskar drinken. Är du en riktig habanerofantast kan du tom ha en liten bit i mangopurén.

3. Häll 4 cl mangopuré i glaset.

3. Häll 4 cl cachaca i glaset. Rör om med sked.

4. Häll en näve is i glaset, fyll sen upp med ginger beer. Rör försiktigt med sked.

5. Något grönt till. Kanske mynta eller en liten kvist svartvinbär. Tokhabanerofantaster dekorerar med en habanero.

6. Servera med något salt till, kanske kryddiga indiska jordnötter.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.