Search
Generic filters
Exact matches only

Melonslush!

0
Delningar
MAT

Melonslush!

Man har så lustiga associationsbanor. För många år sedan jobbade jag på en arbetsplats där det fanns en kvinna som hette Eivor som jag tyckte mycket om. Hon hade en parfym som var ganska nyligen lanserad och som hon var nästan för förtjust i. Minns att hon hade en flaska på sitt skrivbord och satt och sniffade på den lite då och då. Hon såg så nöjd ut, riktigt myste över doften! Man kände var på kontoret hon befann sig den sommaren, det kom doftslingor i korridoren, som i Kalle Anka. Eivors parfym doftade friskt och gott av melon. Fortfarande tänker jag ofta på henne när jag känner melondoft.

Nu på sommaren fryser jag gärna in kärnfri melon i bitar bara för att kunna mixa dem till en melonslush, med eller utan alkohol. Så himla svalkande och gott när det är sådär varmt som man drömmer om att det ska vara. Som det är nu. Perfekt för en eftermiddag vid grillen.

Ingredienser

Kärnfri vattenmelon fryst i bitar. Det går även fint med nån god variant av honungsmelon.
Tonic, champagne, ginger beer, sodavatten eller annan inte för söt kolsyrad dricka
En skvätt gin, vodka, ljus rom eller annan sprit du gillar. Eller skippa det!
Färsk mynta
Eventuellt lite lime
Isbitar

Gör så här

Mixa melon och eventuell sprit och lime. Mixa i några myntablad på slutet, så där att de bara precis går sönder. Lägg en näve isbitar i ett glas. Häll på melon. Fyll upp med bubbeldricka och rör om lätt. Sugrör och en grön kvist, en limeklyfta ifall du använt lime. Stick i några jordgubbsblommor också så känns den ännu somrigare.

Passar fint i handen medan du grillar vietnamesiska kycklingvingar.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.