Search
Generic filters
Exact matches only

Friterade gnocchi av pumpa fyllda med getost

0
Delningar
MAT

Friterade gnocchi av pumpa fyllda med getost

Miljöhjälte extraordinaire?

Ekonomisk fantom?

Kulinariskt geni?

Jo, jag får nog säga att jag fick till det ordentligt i min ”man slänger inte mat-iver” den här gången. Jag gjorde ju pumpagnocchi med svart trumpetsvamp dagen innan och då blev lite deg kvar som jag bara inte orkade befatta mig med. Jag slängde in den i kylskåpet för jag iddes inte ens ta ställning till om jag skulle slänga den lilla degklumpen.

Fast forward till dagen efter. Hm, vad ska jag äta? Jag orkar inte laga något. Men vänta, vad är nu detta? Degklumpen. Tänk om man kunde..? En getost i kylskåpet, timjan från trädgåden,. Knåd knåd och fem minuter senare ligger små fyllda degknyten och inväntar att oljan ska bli tillräckligt het.

Ett par minuter senare ligger tre gyllenbruna varma friterade bollar på ett fat. Sötaktigt gnocchihölje fyllt med smältande getost. Så himla gott!

Ingredienser

Deg till gnocchi med pumpa
Getost
Färsk backtimjan, salvia eller rosmarin
Lite mjöl för att underlätta utbakning

Gör så här

  1. Lägg en klutt gnocchideg i ordentligt mjölad hand.
  2. Tryck på en bit getost och några blad färsk timjan, jag använde backtimjan.
  3. Lägg en mindre bit deg ovanpå getosten.
  4. Lite mjöl ovanpå det hela och fös sen upp den undre degbiten så den möter degen ovan. Förslut ordentligt och krama ihop det hela lite med mjölade händer till en boll eller puck. De behöver inte bli snygga men de måste sluta tätt kring osten.
  5. Fritera i het olja tills degen är gräddad och bollen blivit gyllenbrun. Vänd så den blir gräddad runtom. Gör en liten bladsallad till om du vill.