Search
Generic filters
Exact matches only

Saker Anders älskar Del 4

0
Delningar
PRAT

Saker Anders älskar Del 4

hjärtan

Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat.

Jag skriver bara vad jag verkligen tycker och det går inte att köpa mig så det är absolut inte frågan om några sponsrade inlägg.

Ni som följer mig på twitter vet att jag med jämna mellanrum tramsar mig och pratar om överskattade produkter. Det kan vara saker från Skåne (det sämsta landskapet), Västerbottensost, Korvstroganoff eller vad fan som helst. Det ligger väldigt sällan något allvar bakom det där. Men det är ju lite tråkigt att bara gnälla också. Nu ska jag inte gnälla utan istället lyfta produkter som jag älskar. Idag handlar det om pyttipanna och ärtsoppa.

Tidigare inlägg i serien

Fettiga och kladdiga färdigsallader samt tomatjuice

Slafsig industrihamburgerdressing och en förbannat fin limepress

Senap och vitlökspulver

Nu tar vi dagens två saker.

Köpepytt

Jajamän, sån där fryst krögarpytt eller oxpytt. Jag älskar det. Egentligen har jag en invändning mot dem och det är att de båda är kryddade med vitpeppar och vitpeppar är som de allra flesta (som har en själ) vet är ett satans otyg. Men det är inte skitmycket vitpeppar i dem och jag överlever det lilla. Resten är gott. Slafsigt och kryddat med glutamat. Snabbt att steka och vill man, men jag vill betona att det inte är nödvändigt, så kan man extrakrydda med gott paprikapulver och/eller fänkålspollen.

 

pyttipanna

Under älgjakten är den här matidioten inte mycket till matlagare. Jag lever i en parallellvärld och inget annat existerar. I stugan på kvällen varken orkar jag eller vill laga riktig mat. Det får bli helfabrikat och då är en påse pytt så fruktansvärt bra. En annan sak som passar sjukt bra är nästa produkt…

Färdig ärtsoppa i ”korv”

Ni vet de där korvarna med ärtsoppa? Jag älskar dem.

Ärtsoppa är något som jag lagar regelbundet hemma. Så här brukar jag göra. Det är kanske det billigaste man kan laga och känns ändå  lyxigt.

ärtsoppa

Det är ohyggligt fascinerande att de där helfabrikaten är av så väldigt bra kvalitet samtidigt som de är riktigt billiga. En rejält stor portion för under en tia och det enda du behöver göra är att värma dem. Visst, man kan krydda med lite mejram om man vill, kanske salta lite extra, men de är faktiskt bra som de är. Folk pratar om att tillsätta fläsk men där sätter jag mig lite emot. Jag vill att fläsket ska långkokas ordentligt i en ärtsoppa och det funkar ju inte i de färdiga. Nej jag skippar det. I ärtsoppa jag gör själv har jag däremot med mycket mer fläsk.

Kom ihåg att man endast får använda Slotts Original-senap i ärtsoppan. Annars är man en smutsig barbar. Kanske t o m en skåning. Vill du vara en skåning? Va?