Search
Generic filters
Exact matches only

Dags att äta småkryp!

0
Delningar
PRAT

Dags att äta småkryp!

Idag är det World Edible Insect Day, #worldedibleinsectday! Hurra!

Det finns så många nyttoargument för att äta insekter så det tänkte jag inte lägga tid på här. Jag tänkte bara ge er det främsta argumentet för mig: Det är god och dessutom rolig mat! Trevliga och intressanta smaker och konsistenser och dessutom ser de små krypen så kul ut.

Tyvärr är Sverige ett bökigt land i vissa avseenden, vi tar det där med ”för säkerhets skull” så långt det bara går. I Danmark och Finland tuggar de redan i sig syrsor och mjölmask för fullt, men här ska det visst utredas. Länge. Nåt om EU…

Ett stort steg? Nä, faktiskt inte. Vågar man bara testa så lossnar det snart. För det här är gott. För inte jättelänge sen var rå fisk nåt hemskt äckligt i Sverige (jaja, undantaget gravlax), nu är det vardagslunch. Ni tror det inte nu, men snart sitter ni där på en bug bar med kollegorna.

Nåväl. Jag tycker i alla fall att detta är en väldigt rolig och smaklig väg att gå i köket. Här är de recept jag lagt upp så här långt, men det kommer fler framöver. Och så vill jag tipsa om den utmärkta bloggen Bug Burger, för den som får mersmak.