Search
Generic filters
Exact matches only

Buffalo worms à la Pete

1
Delningar
MAT

Buffalo worms à la Pete

För många år sedan pluggade jag i en trevlig liten universitetsstad i Indiana, Lafayette. Jag jobbade extra på Pete´s bar alldeles invid campus, mest eftersom ägaren var pappa till min kompis Deana’s pojkvän. Jag, Deana och Angie som jag bodde hos började jobba i baren samtidigt. Vi skulle hjälpa till i köket på lördagar då det var ”bucket night”, öl pytsades ut hinkvis, och sen komma in söndag morgon och svabba upp kaoset och polera mässing.

Från Pete’s bar har jag mitt värsta larvminne. Baren hade en halvlång meny men folk åt nästan uteslutande buffalo wings eller sausage pizza. Precis när vi började jobba där fick vi intruktioner hur vi skulle montera ihop maten. Buffalo sauce här, pizzabottnar i frysen, ostriv i en säck, sausage i en annan enorm plastsäck. Säcken med sausage… likvätska i botten, ett ruttnande lager överst. Maskar. ”Just scrape off the worst part”. Sen dess är jag lite rädd för barmat. Få saker äcklar mig mer än dåligt tillagad mat av dåliga råvaror. Vi lydde f ö inte instruktionerna. Vi slängde hela säcken med sausage, städade upp köket och skrev nya instruktioner.

Så ur detta minne – buffalo worms! Buffalo wings är ju frasfriterade kycklingvingar i hot sauce med blue cheese dressing till och selleri sticks. Jag gör en variant på temat fast med larver, med liknande smaksättning och känsla. Buffalo worms liknar vanlig mjölmask men är betydlig mindre. Passar fint att steka frasiga och sen kladda ihop med någon sås.

Det här är barmat fast inte sådan man behöver vara nervös över. Det här är väldigt gott till en öl. Eller, om du är försiktig av dig, kanske efter en öl.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

2 dl buffalo worms
1,5 msk smör
1 msk hot sauce
1/2 msk lönnsirap
Cayennepeppar
Salt

100 g blåmögelost, rumstempererad
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
Några droppar worchestershiresås
Salt

Gör så här

1. Mosa osten och rör ihop den med övriga ingredienser. Det får gärna vara lite klumpigt. Smaka av med salt.

2. Smält smöret och stek larverna tills de börjar bli lite frasiga och sprätta ur pannan. Tillsätt övriga ingredienser, cayennepeppar efter önskad hetta, och låt steka tillsammans några minuter. Smaka av med salt.

3. Lassa i lite dressing och lite buffalo worms i endiveblad. Vill du så kan du istället hälla upp larver och dressing i varsin skål och bara doppa endiverna. Det här är liksom inte fine dining utan barslafs till några öl.

Det finns förresten en del annan insektsmat på denna sida, t ex laab på myrägg.

Den här brukade vi förresten lyssna på där i köket på Pete´s: