Search
Generic filters
Exact matches only

Kinesiska vongole

0
Delningar
MAT

Kinesiska vongole

kinesiska vongole

För er som hängt med ett tag på Feeders är säkert väldigt uppenbart hur förtjusta vi båda är i kinesiska smaker. Det finns något i de där smakkombinationerna som tilltalar mig enormt mycket och jag vill att ni testar. Där har ni också det övergripande målet med Feeders. Att förmedla matlagningsglädje och locka till att testa nya saker. Idag testar vi kinesiska vongole.

Det här är nästan en larvigt lättlagad maträtt. Rör ihop en enkel sås, ångkoka vongole och sen är det klart. En kanonrätt på typ en kvart. Tänk förresten på att inte kasta musslor i onödan.

Många fler kinesiska recept hittar du i den här länken.

Ingredienser

2 portioner

1 nät vongolemusslor (funkar med vilka musslor som helst)
2 msk neutral olja
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk röd risvinäger (eller vilken risvinäger som helst, i nödfall äppelcidervinäger)
1 tsk ljus soja
1 msk strösocker
1/3 kycklingbuljongtärning
1 dl vatten
lite koriander för garnering

Gör så här

  1. Ångkoka musslorna i fem minuter. Du behöver inte ha en ångkokare utan det räcker med en stor kastrull som du har ett par deciliter vatten i botten av.
  2. Hetta upp oljan till medeltemperatur och klicka ner tomatpurén. Använd en visp att röra om med och låt fräsa försiktigt tills det doftar underbart av tomat. Tillsätt risvinäger, soja, socker, kycklingbuljong och vatten och låt koka ihop på låg temperatur tills det tjocknat rätt ordentligt.
  3. Lägg musslorna i en skål och häll över såsen. Garnera med koriander.