Search
Generic filters
Exact matches only

Argentinskt grillad entrecote

0
Delningar
MAT

Argentinskt grillad entrecote

argentinsk entrecote

Det finns många sätt att grilla entrecote argentinskt och det här är ett. Vi käkade just det här på midsommar och alla tyckte att det var förbaskat gott. Receptet har jag plockat från min första blogg Bara Riktig Mat och tanken är att jag ska plocka över många fler lite bortglömda recept därifrån till Feeders.

En av mina absoluta favoritkokböcker är Francis Mallmanns ”Seven Fires”. Det här receptet är dock inte hämtat direkt därifrån utan är snarare ett sammelsurium av diverse recept och egentligen helt jävla generisk argentinsk matlagning. Jag tar inte åt mig just någon ära utan ser mig själv som en budbärare. Lite senare ska jag lägga in ett annat recept på argentinskt grillad entrecote som kallas för Bricklayer Steak och är framtaget av just Mallmann.

Idag serverar vi grillad entrecote med den argentinska grönsaksblandningen ”chimichurri. Till det får vi mumsa på pommes frites och jag rekommenderar VERKLIGEN att du gör vitlökssåsen från receptet på Fläskberg.

Sugen på mer grillat än entrecote?

Vi har många fler recept. Kolla in den här länken – alltifrån grillflamberade räkor till prochetta och grillad högrev

Ingredienser

Köttet och marinaden

4 tjocka skivor entrecote
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
1 liten silverlök eller normalstor knipplök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hackad koriander (finns i frysdisken bland örterna)
1 tsk torkad timjan
0,5 dl hackad färsk oregano
1,5 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Chimichurri

0,5 dl olivolja
0,5 dl rödvinsvinäger
eventuellt 1 msk sherryvinäger
1 liten finhackad liten silverlök eller normalstor knipplök
2 finhackade vitlöksklyftor
0,5 dl finhackad bladpersilja
0,5 dl finhackad färsk oregano
0,5 dl finhackad liten röd paprika
1 tsk chiliflakes
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över den i en tät fryspåse. Banka ut köttskivorna ordentligt och lägg ner dem i påsen med marinaden och blanda runt ordentligt. Låt ligga i marinad i 4-5 timmar och rör gärna runt utifrån påsen ett par gånger under tiden.
  2. Blanda ihop ingredienserna till chimichurrin och ställ in i kylen. Om man vill kan man välja att mixa chimichurri istället för att ha den finhackad men jag tycker det finhackade är snyggare.
  3. Ta upp köttet ut marinaden och skrapa bort det mesta som fastnat på köttskivorna. Grilla på knallhet grill över direkt värme i 1,5 minut per sida. Lägg sedan köttskivorna på varandra i ett foliepaket och låt vila i 10-20 minuter.
  4. Servera med vitlökssås, pommes och något lite kraftigare vin, gärna ett argentinskt.