Search
Generic filters
Exact matches only

Glöggoni

4
Delningar
MAT

Glöggoni

Glögg är underbart värmande under gnistrande kalla vinterkvällar. Men i år infaller första advent i snudd på plusgradig november, härom dagen promenerade jag i t-shirt!, och samma behov av att värma sig finns liksom inte. Det försiktigt frostiga inspirerar snarare till en stadig kall drink. Men inte en negroni som tjatats sönder de senaste åren utan en… Glöggoni!

Världens bästa drink i väntan på julen! En negroni men inte riktigt. Camparin är utbytt mot glögg och så nåt stänk bitter på det. Så jäkla gott! Dekorerad med en övertydlig kanelstång så det inte ska vara nån tvekan om att här är det adventsmys. Dessutom superbra att förbereda om man ska bjuda många. Vilket vi inte ska i år men let a girl dream hörru!

Jag vet att det finns myntaglögg och chokladbollsglögg och diverse kreativa avarter. De kan nog vara både roliga och goda, men de har ingenting i en glöggoni att göra. Här är det traditionell glögg som blir bäst. Och apropå såna val så hade jag väl kunnat använda mig av en röd vermouth i drinken för ännu mer röd julkänsla istället för en torr vit. Absolut, men då blir det även ännu mer sötma och det är lite för mycket för min smak. Mitt val blir en torr vermouth.

Skål på er!

Ingredienser

3 cl glögg
3 cl gin
3 cl torr vermouth (Jag använde Noilly Prat)
Ett par stänk angostura bitter
1 kanelstång
Ett par nävar is

Glas: Old Fashioned

Gör så här

  • Om drinken görs till flera personer, rör gärna ihop ingredienserna i förväg och kyl. Sen häller du bara över is i old fashionedglas och rör runt direkt i glaset.
  • Till en eller ett par personer, rör först ingredienserna en knapp minut med en rejäl näve is. Sila av i old fashioned-glas fyllda med is.
  • Dekorera med en kanelstång.

Sugen på mer? Följ oss gärna på insta för mat och prat, @feeders.se!

Glad första advent!