Search
Generic filters
Exact matches only

Musslor med dragon och pasta

0
Delningar
MAT

Musslor med dragon och pasta

Frysta musslor är bra om det är en pandemi, stressig vardag eller annan apokalyps. Idag var det åtminstone två av de tre. Den som har en slatt vitt vin kvar efter helgen och en rugge färsk dragon i trädgården har middagen så gott som klar. Pasta i bara. Lätt som plätt, riktig snabbmat!

Musslor är ju alltid gott. Men musslor med dragon, vitt vin, dijonsenap och creme fraiche är en rätt jäkla ljuvig kombination! Bara för att man lagar vardagsmat behöver det inte smaka vardag. Pasta passar fint i men alltså, har jag ett riktigt bra bröd till klarar jag mig fint på bara det.

Dripp dropp dripp dropp

Nu orkar jag inte skriva mer. Det är regnigt och jag är verkligen måndagstrött. Men mätt, nöjd och glad efter en jättegod middag. Alltid nåt en måndag!

Ingredienser

4 portioner

500 g frysta blåmusslor
400 g valfri pasta
1 msk olivolja
4 större schalottenlökar
4 stjälkar selleri
2 klyftor färsk vitlök
1 nypa timjan
2 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
En mindre näve avrepade färska dragonblad
2 dl creme fraiche eller smetana
Salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Finhacka lök, selleri, vitlök. Fräs med och en nypa timjan på medelvärme i olivolja i en ganska vid kastrull tills löken blivit genomskinlig men inte fått färg.
  2. Häll över vinet. Salta lätt. Låt koka utan lock i kanske tio minuter.
  3. Lägg i de frysta musslorna, plattan på medelvärme. På med lock. Låt koka ett par minuter.
  4. Strö över en liten näve dragonblad och klicka i ett par teskedar dijonsenap. Vänd sen runt musslorna med en slev. På med lock igen och låt koka nån minut eller två till tills musslorna öppnat sig. Om inte, låt dem koka under lock helt kort igen.
  5. Rör ner creme fraiche eller smetana. Smaka av med salt och peppar. Vänd sen ner valfri nykokt pastasort. Strö över ytterligare dragonblad och servera direkt.
  6. You want more clams? We’ll give you more clams! Det finns en sida med mer vardagsmat också.