Search
Generic filters
Exact matches only

Lasagne med kyckling och kantareller

0
Delningar
MAT

Lasagne med kyckling och kantareller

lasagne

Det är svamptider och skogen kryllar av kantareller. Vi har plockat mer än på många år och nu gäller det att äta upp dem. Det fick bli en lasagne med kyckling och kantareller. I grunden är det väl inget riktigt speciellt med den förutom att den är fantastiskt god och lyxig. Det finns massor av liknande recept där ute men så här gör i alla fall jag.

Jag har inte så mycket mer att tillägga kring receptet men här har ni i alla fall…

Några fler relaterade recept på Feeders

HÄR finns vår pastarecept, inklusive minst ett på lasagne.

Vi har en hel del recept på svamp också och dessa hittar du HÄR.

…och ett litet tips

Kolla in DEN HÄR trevliga bloggen! Den är knökfull med snygga pastarecept.

Ingredienser

6 portioner

4 kycklingbröst
0,5 kg färska kantareller
25 g smör
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 chili
2,5 dl vitt vin
1 tsk torkad timjan
2,5 dl kycklingbuljong
3 dl grädde
maizenaredning
10 lasagneplattor
2 mozzarellabollar, skivade
50 g parmesan, riven

Gör så här

  1. Stek kycklingbrösten på medeltemperatur i en stekpanna tills de är nästan helt genomstekta. Använd gärna termometer och kör till 65°C. Lägg sedan att svalna och skär därefter upp dem i centimeter tjocka skivor.
  2. Stek kantarellerna i smöret tills de har fin yta. Jag tycker det är bäst att hålla dem hela. De riktigt stora kantareller kan du så klart dela lite på.
  3. Behålla chilin hel men picka små hål i den och lägg ner den i svampen. Lägg också i lök, vitlök och fortsätt steka ett litet tag tills löken mjuknat.
  4. Häll över svampblandningen i en kastrull och slå på vinet och timjan. Reducera ner tills ungefär hälften av vinet återstår och slå då på buljong och grädde. Låt puttra i fem minuter och red sedan av med maizenaredning till lite krämigare konsistens.
  5. Varva lasagne med svampblandning, skivad kyckling och skivade mozzarellabollar i en ugnsfast form. Toppa med parmesanen och grädda på 200°C till lasagneplattorna är mjuka.
  6. Om man vill kan man låta lasagnen svalna lite och sen värma på den igen alldeles innan servering. Då blir den fastare i konsistensen och går att servera snyggare.
  7. Drick ett lite kraftigare vitt vin till maten.