Search
Generic filters
Exact matches only

Jägerschnitzel på vildsvin

0
Delningar
MAT

Jägerschnitzel på vildsvin

Jägerschnitzel

Jaktsäsongen har brakat igång och nu är det tänkt att det ska börja braka omkull vildsvin i skogen. Jag älskar att verkligen utnyttja vildsvinssmaken och göra det bästa av den och då landar jag ofta i ”jägarrecept” från olika länder. Jägerschnitzel är en tysk klassiker och görs egentligen på kalv eller tamgris men jag lovar att det är bättre på vildsvin. Använd en väldigt ren styckdetalj som t ex en av lårmusklerna, kotletten eller karrén, skiva ganska tjockt och banka sen ut som tusan.

Jägerschnitzel

Det här är egentligen inget konstigare än en schnitzel med champinjonsås och det kanske låter så pass trivialt så det knappt är värt att blogga om. Jo men det är verkligen värt att blogga om serru. Som vanligt hittar man det viktiga i detaljerna och här är allt fokus på champinjonsåsen.

Vildsvin på Feeders

Vi har en hel del recept på vildsvin och du hittar alla här. Det finns så många saker man kan göra med det djuret och utnyttja dess lite egna smak. Experimentera vet jag! Jag gillar personligen ostasiatisk mat som är avsedd för tamfläsk. Nästan alla kinesiska fläskrätter blir liiite bättre om man ersätter tamsvinet med vildsvin. Det är så klart en smaksak, men så tycker jag.

Ingredienser

4 portioner

Champinjonsås

2 msk baconfett (eller smör)
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
500 g små skogschampinjoner, delade på mitten
1 msk fint mortlad torkad karljohansvamp (kan uteslutas men gör hemskt mycket för smaken)
5 dl kraftig oxbuljong
1 tsk balsamvinäger
0,25 tsk torkad timjan
4 msk smör
salt, svartpeppar och socker för avsmakning
maizenaredning

Schnitzel

600-800 g fint vildsvinskött (se ovan)
mjöl
ägg
ströbröd
salt och svartpeppar
massor av smör

Övrigt

lätt kokta bönor
hasselbackspotatis

Gör så här

Champinjonsås

  1. Smält fettet i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter och stek sedan lök och vitlök försiktigt tills löken börjar brynas i kanterna.
  2. Lägg ner svampen och stek under lock i 10 minuter. Ta av locket mot slutet och koka bort vätskan. Lägg ner den malda karljohanssvampen och stek ytterligare en minut.
  3. Tillsätt buljong, balsamvinäger och timjan och låt koka utan lock i 10 minuter.
  4. Rör ner smöret och smaka av med salt, svartpeppar och socker men var hemskt försiktig med sockret.
  5. Red av med maizenaredning till önskad konsistens men gör den inte för tjock.
  6. Värm på såsen när det är dags för servering.

Schnitzel

  1. Skär köttet i fyra skivor och banka ut det ordentligt.
  2. Dubbelpanera och stek i smör på medelhög temperatur tills du börjar dregla för mycket.

Servering

  1. Servera schnitzeln med hasselbackare, bönor och massor av sås.
  2. Drick en rejält stor öl till maten