Search
Generic filters
Exact matches only

Grillade bondbönor med dill

0
Delningar
MAT

Grillade bondbönor med dill

Det här är ett väldigt enkelt och trevligt grilltillbehör. Lika bra att utnyttja tiden vid grillen. Särskilt bra om det andra på grillen tar tid så det finns något vettigt att pilla med under tiden. Grillade bondbönor är dessutom väldigt goda, annars hade man väl lika gärna kunnat smälla bubbelplast som sysselsättningsterapi.

Ser du förresten allt gammalt ris från förra året som är kvar i odlingslådan bakom grillen? Jo, det hade jag ju också kunnat ägna mig åt, snarare än att hitta mer saker att grilla… Men jag hade grillfeeling! Ibland handlar det inte om att maximera mätbar nytta utan att maximera känslan. Min känsla igår var grillhäng. Och som jag har längtat efter grillhäng!

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

En massa färska bondbönor, hela baljorna. Det blir väldigt liten volym bönor när de rensats från baljorna.
1 näve färsk dill, grovhackad. Även färsk mynta är väldigt gott till, ifall du inte känner för dill.
Olivolja
Salt
Eventuellt pressad citron och lite hackad vitlök, beroende på vad du har för tillbehör i övrigt.

Gör så här

1. Lägg de hela baljorna på grillgallret, gärna i utkanten där det inte är alltför hett. Grilla tills baljorna bil alldeles mjuka. Vänd på dem då och då. De får gärna bli lite bränd här och där utvändigt, det är bönorna inne i baljorna vi vill åt och de är ganska skyddade och närmast ångkokas. Det kan ta någon halvtimme, kanske kortare eller längre. Om du är osäker, öppna en balja och smaka en böna. De ska vara mjuka och goda.

2. När baljorna är klara, öppna dem och tryck ut bönorna.

3. Lägg bönorna i en skål tillsammans med dillen och eventuellt finhackad vitlök. Salta och rör om. Häll över rikligt med olivolja och pressa eventuellt över lite citron.

Servera till grillat, exempelvis souvlaki eller långbakad vitkål.