Search
Generic filters
Exact matches only

Stekta fläskwraps med tapenade och parmesankräm

0
Delningar
MAT

Stekta fläskwraps med tapenade och parmesankräm

fläskwraps

Av diverse skäl fokuserar mitt huvud på ungdomligt, enkelt och liksom lite fräscht just nu när det gäller mat. Det är patetiskt, jag vet. Jag satt just och beklagade mig över att jag har så ont i lederna i händerna emellanåt… farbror kanske ska hålla sig till kalopsen?

Köttet

Använd vad du vill från en gris egentligen. Skär i strimlor och stek så blir det bra. Fläsk är enkelt på det sättet då ingen del av djuret egentligen är segt. Jag själv använde den vilda varianten av fläsk och tog en liten (alltså riktigt liten) kotlettrad. Använder du sidfläsk så föreslår jag att du steker på låg temp och länge så fettet mjuknar ordentligt och du liksom vill gifta dig och skaffa barn med strimlorna som fräser i stekpannan (kanske på sikt också investera i ett riktigt fint sideboard i lägenheten vid Hornstull).

Fläskwraps

Jag bör ju skriva om själva maträtten också. Här jobbar vi med enkla medel gott folk. Okej, du kanske inte klarar dig med en tub pölsa och en näve jord men ingredienserna är inga svåra saker att komma över. Det här tar max 30 minuter att laga. Stek kött, rör ihop sås, hacka grönsaker. Sen mojsa ihop i mackor som du steker eller grillar. Skitenkelt på riktigt.

Ungdomligt, enkelt och lite fräscht. Mission accomplished! /Anders typ 26 år.

Mer fläskrecept!!!

Det hittar du här.

Ingredienser

4 wraps

300-400 g fläskkött, skuret i strimlor (se resonemang om köttet ovan)
0,5 tsk fint mortlade fänkålsfrön
0,5 tsk svartpeppar
lite salt
smör för stekning
1 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
ytterligare lite finmortlade fänkålsfrön
0,5 tsk färskpressad citronsaft (kan uteslutas men är gott)
4 stora vetetortillabröd (glutenfri variant funkar så klart också)
1 fänkål, fint strimlad
2 tomater, fint skivade
en påse ruccola
1 liten burk grön olivtapenade
lite majonnäs

Gör så här

  1. Blanda fläskstrimlorna med mortlad fänkål, svartpeppar och lite salt och låt sedan stå i en bunke i ungefär en kvart.
  2. Stek köttet i smör i en het panna så du får fin yta på strimlorna. Ställ sedan undan köttet.
  3. Rör ihop creme fraiche, parmesan, lite mortlade fänkålsfrön och smaka sen av med lite citronsaft, salt och svartpeppar. Citronsaften kan uteslutas men det passar väldigt fint. Ställ in parmesankrämen i kylen.
  4. Lägg upp tortillasbröden och lägg på rejält med grönsaker på varje. Klicka på tapenade och lägg på strimlat kött. Vik sedan ihop till paket.
  5. Nu kommer det lite jävliga som ändå höjer wrapsen som fan. Du kan strunta i det om du vill. Jag brukar stryka ett tunt lager majonnäs på utsidan av alla mackor jag grillar, och likaså här. Det är lite kladdigt, men du fixar det.
  6. Grilla sedan wrapsen i en mackgrill. Har du ingen mackgrill så funkar det bra i en vanlig stekpanna som är rejält het. Lägg ner wrapsen en och en och tryck på dem försiktigt med en stekspade medan de steks. Vänd när du har fin yta och upprepa på nästa sida. Det funkar verkligen otroligt bra att göra det på det sättet också.
  7. Låt wrapsen svalna lite och skär sedan itu dem. Servera med parmesankrämen.