Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fantastisk piggvar

0
Delningar
MAT

Fantastisk piggvar

fantastisk slätvar

Jag älskar piggvar. Det knepiga att firren som syns på bilden inte är någon sån utan en slätvar. De är väldigt nära besläktade och slätvaren är liksom en slät piggvar. Det beror på att någon tagit en vass rakhyvel och hyvlat av piggarna. Jag skriver receptet för piggvar ändå eftersom det nog är en vanligare fisk för folk att googla när de är ute efter recept. Så det så. Alla matbloggare är fuskare på ett eller annat sätt.

Jag är inte på ett så förbannat babbligt humör så jag tror faktiskt att jag hoppar direkt in på receptet. Däremot kan jag tipsa om några andra fina fiskrecept på bloggen.

Helstekt fisk med chimichurri på passionsfrukt

Kreolska fiskpaket

Vietnamesisk fisk med gurkmeja, dill och nudlar

Hatisk rödspätta

Ingredienser

4 portioner

En hel och urtagen piggvar eller slätvar
100 g smör
rivet skal från en citron
2 vitlöksklyftor, pressade
4 sardellfiléer, fint hackade
3 msk kapris
1 tsk oregano
500 g potatisar av fin sort, kokt
lätt kokta brytbönor
färsk dill
citronklyftor
Några små rädisor

Gör så här

  1. Smält smöret på i en kastrull och tillsätt citroncest, vitlök, sardellhacket, kapris och oregano. Låt stå på väldigft svag värme i 30-60 minuter.
  2. Pensla botten på en ugnsform med lite av det smälta smöret. Lägg på fisken och ös på resten av smöret över fisken.
  3. Ställ in fisken i ugnen på 150°C och ös den var tionde minut. Den är klart efter 40 minuter.
  4. Lägg ner potatisarna i formen runt fisken och tryck till varje potatis med en gaffel. Skopa sedan över smöret på potatisarna. Sprid också ut brytbönor och lägg på dill, rädisor och citronklyftor.
  5. Servera med ett friskt vitt vin, gärna franskt.