Här kommer en väldigt enkel sommarlunch i form av lövbiff. Receptet är publicerat tidigare på Taffel, men jag ville flytta över det hit också.
Det här är en typisk gubblunch tycker jag. Det är alltså inget negativt. Jag brukar ibland tänka på vad en gammal herre i vit linnekostym och hatt skulle beställa till lunch på en klassisk restaurang. Då landar jag i såna här rätter. Även alla typer av råbiff, kanske en matjessillrätt och varför inte kalops?
Min lövbiff är klar på max en kvart och du kan med fördel ta en rejäl snaps och en god öl till den. Kan det kanske vara något för midsommar? Komplement till sillen?
Ingredienser
4 små portioner
8 skivor lövbiff från nötytterlår, jag skär alltid ut själv så jag slipper slamsiga bitar
4 msk brynt smör
1 tsk dijonsenap
1 tsk torkad dragon
salt och peppar
2-3 dl nyriven pepparrot
4 äggulor
hackad dill och persilja
Gör så här
- Ta 1 tsk av det brynta smöret och blanda med dijonsenap och dragon. Pensla lövbiffarna med blandningen.
- Hetta upp en torr stekpanna eller grillpanna tills det osar om den. Halstra sedan lövbiffarna snabbt, ungefär 10-15 sekunder på varje sida.
- Servera på varma tallrikar med en stor hög pepparrot. Gör en liten grop i pepparrotshögen och lägg i en rå äggula. Häll lite brynt smör i utkanten av tallriken och garnera med dill och persilja. Servera direkt, köttet kallnar jättesnabbt.